Eksperiments: jebkurš nevar iegādāties Rīgas pilsētas karogu (112)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eksperiments pierāda, ka jebkurš nevar iegādāties Rīgas pilsētas karogu, ko šīs nedēļas piketā pie Rīgas domes izmantoja Rīgas mēra Nila Ušakova atbalstītāji, vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga».

Mērs noliedz, ka būtu «palīdzējis» ar karogiem

Piketā bija redzami aptuveni 20 līdz 30 Rīgas pilsētas karogi, kas liecināja – dalībnieki un organizatori tam rūpīgi gatavojušies un saņēmuši arī atbalstu no pašvaldības iestādēm. Rīgas mērs gan to noliedz un apgalvo – par visu rūpējušies gādīgie partijas biedri.

«Mūsu partijas biedriem ir spējas drukāt plakātus, un mūsu partijas cilvēkiem ir arī spējas nopirkt Rīgas karogus,» skaidroja Ušakovs.

Žurnālisti veica nelielu eksperimentu, kura laikā secināja, ka

piketā Ušakova atbalstam izmantotos Rīgas pilsētas karogus tā vienkārši veikalā nopirkt nevar.

Tie nav atrodami ne lielveikalos, ne arī daudzajos suvenīru veikalos Rīgas domes pievārtē.

Pilsētas karogus drīkst ražot tikai viena firma

Kā atklājās - dome izdevusi noteikumus, kas neļauj Rīgas pilsētas karogu ražot un izplatīt ikvienam. Lai to darītu, jāsaņem īpaša atļauja no domes Simbolikas komisijas, kuru vada Inguss Vircavs, kurš vienlaikus ir arī Rīgas pilsētas būvvaldes šefs. Šobrīd atļauja ražot Rīgas karogus izdota vienam uzņēmumam - SIA «Abi2».

Firma skaidro, ka kuram katram karogus netirgo.

Turklāt iepriekš karogi jāpasūta.

Pirms piketa pircēju pieplūduma neesot bijis. Kas ļauj secināt – karogi ņemti kur citur, norāda raidījums.

Divos gados dome rīkojusi trīs karogu iepirkumus. Kopumā karogu iepirkumam tērēti gandrīz 25 000 latu.


Kā novēroja raidījums, plakāti un Rīgas pilsētas karogi, kurus Ušakova atbalstītāji izmantoja piketā, tika sakrauti pie domes durvīm un rūpīgi nogādāti uz busiņu, kas tos iepriekš atveda.

Komentāri (112)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu