Piebalgs: premjera kandidātam būtu jānāk no Saeimas politiķu vidus (77)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Premjera kandidātam būtu jānāk no Saeimas politiķu vidus, intervijā TV3 «Nekā personīga» svētdien atzina eirokomisārs Andris Piebalgs, ar kuru prezidents runājis par nākamās valdības vadīšanu.

«Man liekas ir ļoti svarīgas divas lietas. Viena ir viss, kas saistīts ar šo traģēdiju, tas tiešām ir jāpabeidz šai valdībai, jo vēlēšanu, pēcvēlēšanu periodā tas nebūtu pieļaujams. Tas ir milzīgs uzdevums. Otrs, ir tautsaimniecības stabilizācija, jo mums ir «Liepājas metalurga» krīze un, protams, jāskatās jautājumi, kas saistīti ar nodarbinātību, darba vietu radīšanu. Tie jādara tūlīt un tagad. Tad ir vajadzīga tiešām politiska figūra, kuram ir šobrīd politiskā pieredze Latvijā, kuram ir ļoti skaidrs politisko partiju atbalsts, domāju, ka neesmu ne tuvu tas labākais kandidāts,» sacīja Piebalgs.

Jautāts, vai viņš tomēr nepiekristu, Piebalgs norādīja, ka prezidentam būtu jāļauj mierīgi pārskatīt situāciju, apsvērt un tad izvirzīt kandidātu bez spiediena no ārienes.

Premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība») atkāpās no amata, uzņemoties politisku atbildību par lielveikala sagrūšanu Zolitūdē, kad bojāgāja 54 cilvēki, bet vēl vairāki desmiti tika ievainoti. Valsts prezidents otrdien, 3.decembrī, uzsāks sarunas ar Saeimas partijām par nākamo valdību.

Komentāri (77)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu