Premjeram ir vairākas iespējas saistībā ar Spūdža demisiju 1.decembrī (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Premjeram Valdim Dombrovskim («Vienotība»), kurš paziņojis par savas valdības demisiju, ir vairākas iespējas, kā rīkoties saistībā ar iepriekš pieteikto vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža demisiju 1.decembrī.

Premjers var pagarināt Sprūdža pilnvaras, iecelt pagaidu ministru vai iecelt pienākumu izpildītāju līdz jaunās valdības apstiprināšanai, stāstīja Saeimas Juridiskā biroja jurists Edgars Pastars.

Jau vēstīts, ka Dombrovskis trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu paziņoja par atkāpšanos no amata, uzņemoties politisko atbildību par Zolitūdes traģēdiju, kas kopumā prasīja 54 cilvēku dzīvības.

Par jaunu premjera amata kandidātu jālemj prezidentam, bet līdz nākamās valdības izveidei darbu turpinās esošā valdība.

Sprūdžs paziņoja, ka amatu pametīs 1.decembrī. Viņš tostarp norādīja, ka izpratne par mērķiem un paveicamajiem uzdevumiem ministra amatā aizvien vairāk atšķirsies no Reformu partijai (RP) nepieciešamā kursa.

Viņš sacīja, ka joprojām nav izlēmis, vai turpmāk strādās Saeimā, tomēr pavisam politiku nepametīšot. Ceturtdien viņš pavēstīja, ka izstājas arī no RP.

Pirms valdības demisijas RP pašvaldību lietu ministra amatam izvirzīja Saeimas frakcijas vadītāja vietnieci Zandu Kalniņu - Lukaševicu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu