Uzmanību, vecāki! Tamagoči atgriežas!

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: quimby, CC BY-NC-SA 2.0

Ap Ziemassvētkiem Eiropā pārdošanā atgriezīsies 90.gadu bērnu iecienītā rotaļlieta tamagoči.

Tolaik virtuālais mājdzīvnieks, kurš jābaro un jākopj, līdz tas pieaug, bija ārkārtīgi populārs skolēnu vidū visā pasaulē. Laika posmā no 1996. līdz 1999.gadam ražotājs «Bandai» pārdeva 40 miljonus ierīču.

Tagad izlaišanai tiek gatavota jauna tamagoči versija ar nosaukumu «Tamagotchi Friends». Eiropā tā nonāks pārdošanā decembrī, bet ASV gaidāma nākamgad.

Tamagoči nosaukums cēlies no japāņu vārda «tamago» - «ola», kā arī anglicisma ar nozīmi «uzraudzīt».

«Bandai» pārstāvis Tokijā sacīja, ka jaunā rotaļlietas versija galvenokārt esot paredzēta bērniem vecumā no septiņiem līdz deviņiem gadiem. Spēlētājs var izvēlēties starp 24 dažādiem varoņiem.

Varoņa raksturs veidojas atkarībā no tā, kā par to rūpējas. Virtuālais mājdzīvnieks regulāri jābaro, jātīra, jāizklaidē un saslimšanas gadījumā jāārstē.

Dažādu spēlētāju tamagoči varēs savā starpā «sadraudzēties».

«Jaunā tamagoči versija decembra beigās tiks izlaista Eiropā, galvenokārt Lielbritānijā, Francijā un Spānijā,» sacīja «Bandai» pārstāvis. «Plānots, ka Ziemeļamerikā tā nonāks jau nākamā gada jūnijā.»

Ierīces cena būs 19,99 ASV dolāri (10,35 lati), norādīja kompānija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu