Dienvidkoreja ignorē Ķīnas «pretgaisa identifikācijas» zonu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidkorejas armija ceturtdien paziņojusi, ka viena no tās lidmašīnām pārlidojusi Ķīnas jaunizveidoto «pretgaisa identifikācijas» zonu virs Austrumķīnas jūras, iepriekš par to neinformējot Pekinu.

Lidojums notika otrdien regulāro militārās uzraudzības mācību laikā pie Dienvidkorejas kontrolētās klints, par kuru Seulai jau sen pastāv domstarpības ar Pekinu.

Kā jau vēstīts, Ķīna sestdien paziņoja, ka izveido «pretgaisa identifikācijas» zonu, kas aptver plašu Austrumķīnas jūras teritoriju starp Dienvidkoreju un Taivānu, iekļaujot arī strīdīgās Senkaku salas.

Gan Tokija, gan Seula noraidījusi Ķīnas prasību, lai visi lidaparāti, kas šķērso šo zonu, iesniedz Pekinai lidojuma plānu, skaidri parāda savu valstisko piederību un nodrošina divpusēju komunikācija.

Ignorējot Ķīnas noteikto «pretgaisa identifikācijas» zonu, pirmdien pār Senkaku salām pārlidoja arī divi ASV bumbvedēji B-52.

Dienvidkorejas valdības preses pārstāvis paziņoja, ka armijas lidmašīnas arī turpmāk veiks lidojumus pāri minētajai klintij, par to iepriekš nebrīdinot Ķīnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu