Āboltiņa domājusi par atkāpšanos, tomēr to nedarīs (100)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saistībā ar Zolitūdes traģēdiju par atkāpšanos no amata domājusi arī Saeimas priekšsēdētāja un «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa.

Viņa šorīt intervijā Latvijas radio norādīja, ka traģēdiju neradīja pēdējā laikā daudz aprunātā un vainotā būvinspekcijas likvidācija, jo tās funkcijas neviens nelikvidēja.

«Traģēdiju radīja mūsu attieksme pret dzīvi, mūsu alkatība, bezatbildība, neprofesionālisms.»

Sabiedrība gaidot, ka vismaz viens politiķis atzīs, ka kaut ko nav izdarījis pareizi. Āboltiņa nedomā, ka premjers Valdis Dombrovskis, kurš paziņojis par demisiju, ir vainīgākais šajā valstī, taču viņš uzņēmies politisko atbildību.

Pirmajiem vajadzēja atkāpties konkrēto nesakārtoto sfēru vadītājiem.

Pati neatkāpsies

Arī pati Saeimas spīkere esot domājusi par savu atbildību un atkāpšanos no amata, taču norāda, ka no tā nekas nemainīsies. Traģēdija neesot likumdevēja varas atbildība. «Pa lielam» tā esot izpildvaras atbildība.

Viņa bija lasījusi sociālajos tīklos izplatīto aicinājumu atkāpties arī pirmajai un otrajai valsts amatpersonai.

Āboltiņa arī norādīja, ka Saeima pati nevar atkāpties un ar tās priekšsēdētāja maiņu tā nekrīt, bet gan turpina strādāt.

Pagaidām nesēdīsies premjera krēslā

Jautāta par izskanējušām runām, ka Āboltiņa varētu ieņemt premjera amatu, viņa norādīja, ka katram cilvēkam jāvar uzņemties tādus pienākumus, kurus viņš spēj pildīt un kuros jūtas kompetents.

«Es neizslēdzu kādreiz šo amatu ieņemt, bet nedomāju, ka šajā situācijā tas būtu labākais risinājums.»

Viņa joprojām domājot, ka valdības vadītājam šobrīd vairāk vajadzīgas pamatzināšanas ekonomikā un finansēs, nevis jurisprudencē. Saimnieciskie jautājumi vēl līdz galam neesot atrisināti.

Kurš būs nākamais premjers?

Āboltiņa pauda viedokli, ka patlaban ir cilvēki, kuri būtu gatavi uzņemties valdības vadītāja amatu. «Vienotībai» arī būs savi kandidāti.

Par to aktīvi tiek domāts. Situācija nebija sagatavota un partija bija pārliecināta, ka šī valdība nostrādās līdz sasaukuma beigām. Bija plānots, ka Dombrovskis Latviju vadīs arī laikā, kad Latvija būs Eiropas Savienības prezidējošā valsts 2015.gadā.

Komentāri (100)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu