Kariņš: Valdības izveides procesā neprognozējama rīcība ir jāpieļauj (4)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Līdzšinējais premjers Valdis Dombrovskis (V) ir bijis visspožākais valdības vadītājs, kas izveda no krīzes līdz izaugsmei un tagad ar savu piemēru parāda, kas ir politiskā atbildība, biznesa portālam «Nozare.lv» norāda Dombrovska partijas biedrs un Eiropas parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš.

Viņš skaidro, ka būvju drošība un to pārbaude pat vairāk ir bijusi pašvaldību funkcija, taču, tā kā neviens cits nav gribējis uzņemties atbildību, jāatkāpjas bijis Dombrovskim.

Valdība tagad būšot jāveido no jauna, ar pirms vairākiem gadiem ievēlētu Saeimas sastāvu, kurš patlaban neatspoguļojot vēlētāju pašreizējo noskaņojumu. Kariņš prognozē, ka valdības izveides process nebūs viegls un ātrs. Ņemot vērā vēlēšanu tuvumu un personu vēlmi kāpināt savu popularitāti, kas tagad ir strauji samazinājusies, esot jāpieļauj neprognozējama rīcība.

Valstij gan par labu nāktu stabilitāte un ātri izveidota valdība. Turklāt svarīgi tagad esot optimāli sakārtot būvniecības uzraudzības procesu.

Kariņš arī norāda, ka nākotnes scenārijus tagad prognozēt esot grūti, jo politiķiem Dombrovska lēmums esot bijis negaidīts.

Kā ziņots, uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, Dombrovskis paziņoja par demisiju. Viņš uzskata, ka pašreiz ir nepieciešama jauna valdība, kurai ir skaidrs Saeimas vairākuma atbalsts un kura ar jaunu uzticības mandātu spēs risināt valstī esošās problēmas. Dombrovskis valdību vada kopš 2009.gada marta.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu