Partijas vēl neprognozē, kurš varētu būt nākamais valdības vadītājs (42)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partiju pārstāvji vēl nav gatavi nosaukt iespējamos valdības vadītāja amata kandidātus. «Vienotības» frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis uzskata, ka runāt par nākamo valdības vadītāja kandidātu ir pāragri. «Tagad jānāk kopā iespējamajai koalīcijai un jāvienojas par to, kurš nominē un kas ir labākie iespējamie kandidāti, un kas ir iespējamais labākais sastāvs,» sarunā norādīja politiķis.

Līdzīgu viedokli pauda arī apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) Saeimas frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis. Viņš sacīja, ka tas primāri ir Valsts prezidenta Andra Bērziņa jautājums un «vienkārši sākt kaut ko minēt būtu pāragri».

Arī politiskās apvienības «Saskaņas centrs» (SC) frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins aģentūrai LETA norādīja, ka patlaban tiek gaidīta iniciatīva no Valsts prezidenta. Tāpat viņš sacīja, ka ir jāņem vērā divi faktori attiecībā uz to personu, kuru varētu nominēt premjera amatam, - lai šī persona baudītu uzticību sabiedrībā, kā arī baudītu sabiedrību Saeimā.

Agešins piebilda, ka gadījumā, ja Valsts prezidents uzaicinās uz konsultācijām, tad viņiem «būs ko teikt».

Tikmēr neatkarīgo deputātu grupas līderis Klāvs Olšteins aģentūrai LETA sacīja, ka patlaban informācijas par iespējamo jauno valdības vadītāju viņam neesot, tomēr norādīja, ka padomā ir personas, kas varētu šo darbu uzņemties, tomēr Olšteins neminēja konkrētus vārdus, piebilstot, ka potenciālajam Ministru prezidentam vajadzētu atbalstu Saeimā.

Savukārt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis aģentūrai LETA teica: «Latvija bez premjerministra nepaliks. Kad tiks izvēlēts jauns premjerministrs, es nezinu. Kurš tas būs, es arī nezinu.»

Kā ziņots, uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, Dombrovskis paziņoja par demisiju. Viņš uzskata, ka pašreiz ir nepieciešama jauna valdība, kurai ir skaidrs Saeimas vairākuma atbalsts un kura ar jaunu uzticības mandātu spēs risināt valstī esošās problēmas. Dombrovskis valdību vada kopš 2009.gada marta.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu