Danusēvičs: Pirmajiem bija jāatkāpjas vides, ekonomikas, iekšlietu un labklājības ministram (51)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) lēmums par atkāpšanos no amata ir cēls, bet nav skaidrs, kāpēc tas bija jādara premjeram, kurš no traģēdijas Zolitūdē ir vistālāk, uzsver Latvijas tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs.

Patlaban Briselē esošais Danusēvičs uzskata, ka būtībā bija jāatkāpjas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Edmundam Sprūdžam (RP), ekonomikas ministram Danielam Pavļutam, iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (RP) un labklājības ministrei Ilzei Viņķelei (V).

«Ja kāds varētu uzņemties politisko atbildību par Zolitūdes traģēdiju, tad tiem bija jābūt tiem četriem ministriem, nevis premjeram. Sprūdža vadītā ministrija atbild par pašvaldībām, Pavļuta vadītā ministrija atbild par būvniecības likumu, Kozlovska vadītā ministrija atbild par drošības dienestu darbību, bet Viņķeles vadītā ministrija atbild par iedzīvotāju sociālo aizsardzību,» skaidro Danusēvičs.

Jautāts par Dombrovska līdzšinējo darbu valdības vadītāja amatā, LTA prezidents stāsta, ka kopumā viņa darbība bija stabila, bez satricinājumiem. «Dombrovskis bija stabils un nosvērts valdības vadītājs. Varbūt LTA būtu gribējusi, lai valdība pievērš vairāk uzmanības arī mazajiem un vidējiem uzņēmējiem, bet kopumā Dombrovska darbs bija labs.»

Kā ziņots, uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, Dombrovskis nolēmis demisionēt. Par atkāpšanos no amata Dombrovskis paziņoja trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Bērziņu.

Viņš uzskata, ka pašreiz ir nepieciešama jauna valdība, kurai ir skaidrs Saeimas vairākuma atbalsts un kura ar jaunu uzticības mandātu spēs risināt valstī pastāvošās problēmas.

Dombrovskis valdību vada kopš 2009.gada marta.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu