Āboltiņa: nākamajā valdībā jābūt arī ZZS, bet ne SC (245)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamajā valdībā bez šobrīd koalīcijā esošajām partijām jābūt arī Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) un neatkarīgajiem deputātiem, bet ne «Saskaņas centram» (SC), sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa («Vienotība»).

«Es domāju, ka nākamajai valdībai jābūt labēji centriskai. Es neredzu iespēju, ka «Saskaņas centrs» varētu būt valdībā, bet par to jālemj Valsts prezidentam,» teica Āboltiņa.

Viņa uzskata, ka nākamajā valdībā bez «Vienotības», Nacionālās apvienības un Reformu partijas varētu strādāt arī ZZS un pie frakcijām nepiederošie deputāti.

Saeimas priekšsēdētāja pastāstīja, ka gatavos iesniegumu prezidentam, ka politiskās konsultācijas jāsāk nākamnedēļ, kad Zolitūdes traģēdijā cietušie būs apbedīti.

Āboltiņa norādīja, ka kopš traģēdijas sabiedrība gaidīja, ka kāds no politiķiem uzņemsies par to atbildību.

«Savukārt deputāti gan Saeimā, gan Rīgas domē turpināja spēlēt politisko futbolu un viens otru apvainoja, nevis respektēja to, ka cilvēkus vispirms vajag apglabāt un tikai pēc tam mazgāt politisko veļu. Tagad viens pēc otra cep likumprojektus, ko es neņemu nopietni,» viņa ironiski sacīja.

Tāpat Saeimas priekšsēdētaja norādīja, ka katram šobrīd jāizvērtē sava politiskā atbildība.

Viņa arī piebilda, ka premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība») pirms sava lēmuma paziņošanas par atkāpšanos no amata konsultējies gan ar viņu, gan arī «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītāju Dzintaru Zaķi.

Premjers trešdien paziņoja, ka uzņemas politisko atbildību par Zolitūdes traģēdiju un atkāpjas no amata.

ZZS ir gatava būt valdībā; noliedz, ka premjera kandidāts varētu būt Dūklavs

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kas pašlaik Saeimā ir opozīcijā, pēc Valda Dombrovska («Vienotība») valdības demisijas ir gatava iesaistīties nākamās valdības darbā, trešdienas vakarā sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Viņš gan atzina, ka pirms tam ir jāsaprot, kāds būs sadarbības formāts. Taču, ņemot vērā izteikumus, kādai būtu jābūt nākamajai valdībai, ZZS ir gatava iesaistīties.

Komentējot izskanējušo, ka Jānis Dūklavs varētu būt premjera amata kandidāts, viņš norādīja, ka šī informācija nav patiesa. «Tā ir pilnīga aplama informācija,» sacīja Brigmanis.

Runājot, vai ZZS ir premjera amata kandidāti, viņš sacīja, ka Saeimā ir partijas, kurām ir lielāks deputātu skaits un par šādu iespēju pašlaik netiekot runāts. Viņš neatbildēja uz jautājumu, kādas nozares ZZS vēlētos savā pārziņā jaunajā valdībā. «Tas nav šodienas jautājums,» norāda politiķis.

Brigmanis uzskata, ka ar jaunās valdības izveide nedrīkst kavēties, jo sabiedrība gaida ātru rīcību saistībā ar, piemēram, traģēdiju Zolitūdē, tāpēc jābūt spēcīgai valdībai, kas jautājumus risinātu.

Komentāri (245)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu