Valsts prezidents piemirst pateikt Dombrovskim paldies par darbu (372)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA, TVNET kolāža

Valdis Dombrovskis (V) premjera amatā ir izglābis Latviju no totālas katastrofas - ja Valsts prezidents stāv viņam blakus un nepasaka paldies, labākajā gadījumā to var nodēvēt par neapdomību vai nesmalkjūtību, pauda politikas eksperts un biedrības «Eiropas kustība Latvijā» prezidents Andris Gobiņš.

Kā ziņots, uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, Dombrovskis nolēmis demisionēt. Par atkāpšanos no amata Dombrovskis paziņoja trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu.

«Gribu pateikt paldies Latvijas sabiedrībai par tās līdzdalību, ko esmu jutis smagajā ekonomikas un finanšu krīzes pārvarēšanā un kas ļauj Latvijai atgriezties uz izaugsmes ceļa. Vēlos atvainoties par tām lietām, kas nav izdevušās,» sacīja Dombrovskis.

Viņš uzskata, ka pašreiz ir nepieciešama jauna valdība, kurai ir skaidrs Saeimas vairākuma atbalsts un kura ar jaunu uzticības mandātu spēs risināt valstī esošās problēmas.

Savukārt Bērziņš norādīja, ka šī ir sēru nedēļa. «Es aicinātu katru, kas skatās uz priekšu nākotnē, izvērtēt savu atbildību un attiecīgi rīkoties,» sacīja Bērziņš. Viņš 4.decembrī sasaucis Nacionālās drošības padomes sēdi, kurā tiks izskatīti jautājumi par Zolitūdes traģēdiju.

Dombrovskis valdību vada kopš 2009.gada marta. Pirmo reizi Ministru prezidenta amatā Dombrovskis tika apstiprināts 2009.gada 12.martā, otro reizi - 2010.gada 3.novembrī. Savukārt trešo reizi par valdības vadītāju viņš tika apstiprināts 2011.gada 25.oktobrī.

Kā ziņots, 21.novembrī, iebrūkot lielveikala «Maxima» griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji.

Šī bija lielākā traģēdija Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Komentāri (372)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu