Ušakovam jāatkāpjas no amata! (765)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc premjera Valda Dombrovska (V) šodienas paziņojuma par atkāpšanos amata līdzīgi vajadzētu rīkoties arī Rīgas mēram Nilam Ušakovam (SC), kura pārraudzībā ir būvvalde.

Par to pārliecināta lielākā daļa portāla TVNET lasītāju, kuri savu viedokli izteikuši šodienas aptaujā.

Šādu viedokli daudz cilvēku šodien izsaka arī sociālajos tīklos.

Arī politiķi aicina Ušakovu atkāpties

Arī politiķi norāda, ka Ušakovam vajadzētu atkāpties no amata.

Piemēram, Rīgas domes opozīcijas deputāte Sarmīte Ēlerte (V) paudusi viedokli, ka kampaņa pret valdību, ko Ušakovs un vicemērs Andris Ameriks (GKR) sāka jau ceturtdien, liecina par vēlmi mazināt savu atbildību.

Viņa paudusi viedokli, ka Ušakova un Amerika argumenti apliecina centienus novirzīt atbildību no Rīgas pilsētas būvvaldes, padarot to par «papīru bīdītāju». «Tas nerada cerības, ka viņi atkāpsies,» piebilda Ēlerte.

Viņiem jāatkāpjas, jo būvvalde bija tā, kas atļāva uz ēkas jumta veikt būvdarbus.

«Tā kā būvvalde atrodas tieši Rīgas mēra paspārnē, tā ir ciešāk atbildīga par šo traģēdiju nekā premjers,» sacīja Ēlerte.

«Nē, es neplānoju atkāpties,» tā šovakar savā Twitter kontā un vēlāk arī preses konferencē paziņoja Rīgas mērs Nils Ušakovs, norādot uz saviem pēc traģēdijas jau paveiktajiem darbiem.

Teikums par palikšanu amatā bija vienīgais, ko pateica Ušakovs,

piebilstot, ka nevarot bēgt no pienākumiem, kā to atkāpjoties izdarīja šodien ministru prezidents.

Kā apstiprināja Rīgas vicemēra preses sekretārs Mareks Gailītis, arī Andris Ameriks (GKR) neplāno atkāpties no sava amata.

Portāls TVNET jau ziņoja, ka Dombrovskis šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu paziņoja par atkāpšanos no amata. Valdības vadītāja posteni viņš pamet, ņemot vērā Zolitūdes traģēdiju un to, ka valstī nepieciešama valdība, kas spēj risināt pašreizējo situāciju.

21.novembrī, iebrūkot lielveikala «Maxima» griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji. Šī bija lielākā traģēdija Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Komentāri (765)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu