Ikstens cer, ka pēc Dombrovska nesāksies «pirātu dzīres uz zārka» (36)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) lēmums atkāpties no amata ir vērtējams kā cienījams solis, un jācer, ka politiķi tagad neuzsāks «pirātu dzīres uz zārka vāka», teica politologs Jānis Ikstens. Viņš komentēja, ka, neskatoties uz to, vai tas bija paša Dombrovska lēmums vai nobrieda pēc sarunas ar Valsts prezidentu, šis ir cienījams solis.

Tāpat Ikstens piebilda, ka viens no iemesliem varētu būt tas, ka Dombrovska kā premjera līderība Zolitūdes notikumu aspektā vispār nebija jūtama.

«Līdz ar to šis solis ir pelnījis cieņu un ir pozitīvi vērtējams,» sacīja politologs.

Ikstens gan uzsvēra, ka tagad nevajadzētu, lai sāktos «nožēlojama tirgošanās par amatiem» - faktiski, lai politiķi neuzsāk pirātu dzīres uz zārka vāka. Viņaprāt, jauno valdību varētu ļoti veiksmīgi izveidot, ja politiķi uzvedas kā normāli cilvēki, nevis politiski dzīvnieki. «Jauno valdību var izveidot, balstoties uz esošo koalīciju,» skaidroja Ikstens.

Tāpat viņš minēja, ka šis ir veids, kā atrisināt tieslietu ministra Jāņa Bordāna un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) jautājumu, līdz ar to nekādam politiskajam tirgum nav vietas.

Kā ziņots, uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, Ministru prezidents Dombrovskis nolēmis demisionēt.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu