Pēc pašu lūguma apturēta Zanes un Andra Kalinku arhitektu sertifikātu darbība (146)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Arhitektu savienība (LAS) apturējusi arhitektu Zanes Kalinkas un Andra Kalinkas arhitekta prakses sertifikātu darbību, informē LAS Sertificēšanas centra padomes priekšsēdētājs Uģis Bratuškins.

Vakar, 25.novembrī, LAS Sertificēšanas centrs ir saņēmis sertificēto arhitektu - daudzstāvu dzīvojamās ēkas un tirdzniecības centra (lielveikala «Maxima») Priedaines ielā 20 būvprojekta vadītāja Andra Kalinkas un SIA «Kubs» valdes priekšsēdētājas Zanes Kalinkas - iesniegumus ar lūgumu līdz minētā objekta avārijas cēloņu izmeklēšanas beigām apturēt viņu arhitekta prakses sertifikātu darbību.

LAS Sertificēšanas centra padome, respektējot viņu lūgumu, no šā gada 26.novembra līdz avārijas cēloņu izmeklēšanas beigām pieņem glabāšanā A.Kalinkas un Z.Kalinkas izsniegtos arhitekta prakses sertifikātus un amata zīmogus. Par pieņemto lēmumu tiek informēts Būvprakses un arhitektu prakses sertifikātu reģistrs.

Kā ziņots, 21.novembrī, iebrūkot lielveikala «Maxima» griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji.

Kopumā slimnīcās bija vērsušies 39 cilvēki, no tiem 29 pacientus slimnīcās nogādāja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, bet desmit pēc palīdzības vērsās paši.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Komentāri (146)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu