VUGD aicina lemt par sabrukušajam lielveikalam blakus esošo ēku (70)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziņojot par paveiktajiem glābšanas darbiem pēc lielveikala «Maxima» sabrukšanas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Oskars Āboliņš šodien aicināja valdību domāt par lielveikalam blakus esošās jaunceltnes nojaukšanu.

Viņš uzsvēra, ka aktuāls jautājums ir par to, ko darīt ar blakus esošo ēku, jo tā ir ļoti bīstama. Viņš atsaucās uz būvniecības ekspertu teikto, ka tieši šī ēka radīja spriegojumu uz lielveikala jumta daļu, kādēļ arī notikusi tā konstrukciju sabrukšana.

«Es aicinātu nopietni izskatīt jautājumu par ēkas nojaukšanu,» teica Āboliņš.

Kā ziņots, «Homburg» grupa vispirms pārliecināsies par to, ka Zolitūdē sagruvušajam lielveikalam blakus esošais daudzstāvu dzīvojamais nams ir drošs, bet attiecībā uz tālāku nama nākotni attīstītājs vēlas rast sabiedrības interesēm atbilstošāko risinājumu.

Jau ziņots, ka 12 stāvu dzīvokļu kompleksa «Urbeto» ar 131 dzīvokli celtniecība tika sākta 2013.gada maijā un to plānots pabeigt nākamā gada sākumā. Pirmās kārtas - 5000 kvadrātmetru plaša tirdzniecības centra - celtniecības darbi tika sākti 2010.gadā. Projekta investīcijas veido «Homburg» grupas aktīvi un «Nordea bankas» līdzfinansējums. Kopējās investīcijas projektā būs 14 miljoni eiro (9,8 miljoni latu), bet pirmajā kārtā tika investēti aptuveni septiņi miljoni eiro (4,9 miljoni latu).

21.novembrī, iebrūkot lielveikala «Maxima» griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, tostarp trīs ugunsdzēsēji, bet vēl vairāki desmiti guva smagus savainojumus.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Komentāri (70)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu