Lielbritānijā par sieviešu turēšanu nebrīvē aizturētie ir bijušie maoisti (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Precētais pāris, kas Lielbritānijā tiek turēts aizdomās par trīs sieviešu turēšanu nebrīvē 30 gadu garumā, ir bijušie maoistu aktīvisti, pirmdien un otrdien ziņoja britu mediji.

Indijā dzimušais Aravindans Balakrišnans un viņa sieva Čanda no Tanzānijas tika aizturēti ceturtdien, bet piektdien tika atbrīvoti pret drošības naudu līdz janvārim, ziņoja prese.

Marksisma vēsturei veltītā interneta vietnē teikts, ka 73 gadus vecais Balakrišnans bijis augsta ranga biedrs Anglijas Komunistu (marksistu-ļeņinistu) partijā, bet 1974.gadā uz laiku izslēgts no tās par savas «kliķes» «sazvērnieciskām un šķeltnieciskām darbībām».

Balakrišnans ar iesauku «biedrs Bala» un viņa sieva 1978.gadā tika aizturēti policijas mēģinājumā slēgt maoistu centru Londonas dienvidu rajonā Brikstonā, teikts šajā vietnē.

Policija apstiprināja, ka aizdomās turētie bijuši aizturēti septiņdesmitajos gados, bet neminēja iemeslu. Policija arī atteicās apstiprināt viņu identitāti, lai gan sestdien bija paziņojusi, ka viņi ir Indijas un Tanzānijas izcelsmes un Lielbritānijā ieradušies sešdesmitajos gados.

Policija sestdien arī pauda uzskatu, ka divas no trim nebrīvē turētajām sievietēm satika aizdomās turēto vīrieti Londonā kopīgas politiskās ideoloģijas dēļ. «Viņi mājā dzīvoja kopā tā, ka to varētu saukt par kolektīvu. Kaut kādā veidā kolektīvs beidzās un sievietes turpināja dzīvot ar aizdomās turētajiem,» paskaidroja policijas pārstāvis.

Izmeklēšana sākās pēc tam, kad oktobrī labdarības organizācija vērsās policijā ar informāciju, ka ir saņemts sievietes zvans, kurā viņa paziņoja, ka vairāk nekā 30 gadu garumā ir turēta verdzībā pret pašas gribu.

Policija ceturtdien norādīja, ka izmeklēšanas gaitā izdevās noteikt māju Londonas dienvidos un ar organizācijas «Freedom Charity» palīdzību oktobrī tika atbrīvota 69 gadus veca sieviete no Malaizijas, 57 gadus veca sieviete no Īrijas un 30 gadus veca sieviete no Lielbritānijas.

«Freedom Charity» norādīja, ka sievietes ir cietušas no vardarbības, tomēr nav informējušas par seksuālas vardarbības gadījumiem.

Tiek uzskatīts, ka visjaunākā no atbrīvotajām sievietēm pavadījusi verdzībā visu mūžu. «30 gadu vecajai sievietei ir dzimšanas apliecība; tomēr tas ir vienīgais oficiālais dokuments, ko mēs varam atrast. Domājam, ka viņa dzīvoja ar aizdomās turētajiem un pārējām upurēm visu savu mūžu, bet, protams, šajā posmā mēs vēl meklējam pierādījumus,» stāstīja policijas pārstāvis.

Policija piektdien paziņoja, ka upures ir sistas un ideoloģiski apstrādātas.

Sievietes tika atbrīvotas pēc tam, kad verdzībā turētā sieviete no Īrijas 18.oktobrī piezvanīja «Freedom Charity», par kuru bija uzzinājusi no televīzijas raidījuma par sadzīves verdzību. Zvanītāja un paverdzinātā britu sieviete piekrita 25.oktobrī satikties ar «Freedom Charity» darbiniekiem un policiju, un policija pēc tam atbrīvoja arī verdzībā turēto sievieti no Malazijas.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu