Par nepilnīgām ziņām amatpersonas deklarācijā Sprūdžam 100Ls sods

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) par nepilnīgu informāciju valsts amatpersonas deklarācijā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Edmundam Sprūdžam (Reformu partija) uzlicis 100 latu sodu, liecina informācija dienesta mājaslapā.

Ministram sods piemērots par valsts amatpersonas deklarācijas aizpildīšanas kārtības neievērošanu - pilnīgas un patiesas informācijas par parādsaistībām un darījumu nenorādīšanu deklarācijā.

Saskaņā ar VID informāciju pārkāpums izdarīts 2011.gada 17.novembrī, kad ministrs, stājoties amatā, iesniedza dienestā amatpersonas deklarāciju. Dienesta lēmums ir stājies spēkā, un Sprūdžs uzlikto naudas sodu ir samaksājis.

Stājoties amatā 2011.gada rudenī, Sprūdžs deklarēja parādsaistības 221 tūkstoša latu un 122,4 tūkstošu eiro apmērā, kā arī izsniegtu aizdevumu 38,6 tūkstošu latu apmērā. Sprūdžs nebija norādījis uzkrājumus ne skaidrā naudā, ne bankas kontos, kas pārsniegtu 20 minimālās mēnešalgas.

Saskaņā ar toreiz deklarācijā sniegtajām ziņām Sprūdžs bija līdzīpašnieks septiņos uzņēmumos ‒ viņam piederēja tūkstoša latu vērtas daļas uzņēmumā «Satori telpa», divu tūkstošu latu vērtas daļas uzņēmumā «Burāšana.lv Grupa», kā arī piederēja triju tūkstošu vērtas uzņēmuma «Desumaize» daļas, no kurām vēlāk viņš atbrīvojās.

Ministrs ir bija vienīgais īpašnieks informācijas tehnoloģiju uzņēmumam «Sensum Solutions» (iepriekš «HansaWorld Latvia») ar 36 tūkstošiem latu vērtām daļām, kā arī viņam piederēja 21 eiro vērtas daļas Īrijā reģistrētā uzņēmumā «HansaWorld INC» un viena lata vērtas daļas uzņēmumā «Hospitality Service Company».

Saeima 25.oktobrī apstiprināja Valda Dombrovska («Vienotība») trešo valdību, kurā vides aizsardzības un reģionālās attīstības lietu ministra amatu ieņēma Sprūdžs. Viņš gan nolēmis demisionēt un amatu pametīs 1.decembrī. Savu turpmāko profesionālo darbību Sprūdžs nesaista ar politiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu