Atzīmē Priekšlaicīgi dzimušo bērnu dienu (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai kopīgi paustu atbalstu priekšlaicīgi dzimušiem bērniem, viņu vecākiem, kā arī mediķiem un citiem speciālistiem, kas palīdz un ir līdzās priekšlaicīgi dzimušajiem, atzīmējot pasaules Priekšlaicīgi dzimušo bērnu dienu, šodien Rīgā norisināsies vairāki pasākumi.

Par to informēja sabiedrisko attiecību kompānijas «Divi gani» pārstāve Zane Inķēna.

Plkst.10 pie Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas notiks Pasaules priekšlaicīgi dzimušo bērnu dienas karoga pacelšana, bet plkst.18 Rīgas Doma baznīcā iecerēts labdarības koncerts un muzikālais svētbrīdis «Es piedzimu agrāk». Koncertā piedalīsies operdziedātāja Evita Zālīte, saksofonists Artis Sīmanis, ērģelniece Kristīne Adamaite un vokālā grupa «Schola Cantorum Riga».

Rīgas Dzemdību namā būs iespējams apskatīt priekšlaicīgi dzimušo bērnu fotogrāfiju izstādi «Es piedzimu agrāk». Tajā eksponēti fotogrāfa Jura Beikmaņa attēli, kas tapuši Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā 2012.gada rudenī.

Toties uz viesnīcas «Elizabete Design Hotel» sienas festivāla «Staro Rīga» laikā būs skatāma videoprojekcija, kurā parādīts grūtniecības cikls, bērna pirmie gadi un sadzīve, tā uzrunājot jaunās ģimenes, kas jau gaida šo notikumu, kā arī visus, kas apsver bērniņa radīšanu. Lai vērstu uzmanību pāragrai dzimšanai, videoprojekcijā tiks parādīti arī tie bērniņi, kuri ienākuši šajā pasaulē priekšlaicīgi.

Kā stāsta Inķēna, ik gadu Latvijā priekšlaicīgi jeb pirms 37.grūtniecības nedēļas dzimst vairāk nekā 1000 zīdaiņu. 2012.gadā pāragri dzimuši 1155 bērni, no tiem aptuveni 50 bijis tādu, kas bijuši vieglāki par 1000 gramiem jeb cukura paciņu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu