SC neatbalstīs Melbārdes apstiprināšanu kultūras ministres amatā (25)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Opozīcijā esošā politiskā apvienība «Saskaņas centrs» (SC) neatbalstīs nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) izvirzīto kultūras ministra amata kandidāti - Latvijas Nacionālā kultūras centra direktori Daci Melbārdi.

Kā pastāstīja SC frakcijas vadītāja vietnieks, SC nevar atbalstīt šo kandidatūru politisku iemeslu dēļ, jo nākamajās vēlēšanās Melbārde varētu kandidēt no nacionālās apvienības. Turklāt viņa neesot ieinteresēta saņemt SC atbalstu, jo nebija izteikusi vēlmi tikties ar frakciju, piebilda Agešins.

Balsojums par Melbārdi plānots rīt Saeimas ārkārtas sēdē plkst.15. Par ārkārtas sēdes sasaukšanu vēl lems parlamenta Prezidijs.

Kā ziņots, valdošās koalīcijas pārstāvji atbalsta Melbārdes kandidatūru. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) otrdien pēc koalīcijas padomes sēdes norādīja, ka ir panākts koalīcijas atbalsts nacionālās apvienības virzītajai kandidātei.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars iepriekš skaidroja, ka, lemjot par Melbārdes virzīšanu šim amatam, būtisks apstāklis bija Kultūras alianses atbalsts šai kandidatūrai, kā arī Melbārdes līdzšinējā pieredze kultūras jomā, tātad ir pārliecība par profesionalitāti un spēju pildīt šos pienākumus. Tāpat Melbārdei un nacionālajai apvienībai esot līdzīga vērtību sistēma, tātad būs iespējams strādāt komandā.

Melbārde ieguvusi maģistra grādu sabiedrības vadībā Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē, kā arī mākslas maģistra grādu Kultūras akadēmijā kultūras teorijas, administrācijas un vēstures specialitātē.

Melbārde līdz 2009.gadam strādāja Kultūras ministrijā par valsts sekretāra vietnieci kultūrpolitikas jautājumos. Par veiksmīgu darbu pie valsts kultūrpolitikas vadlīniju izstrādes Melbārde 2005.gadā saņēma Spīdolas balvu.

Vēlāk Melbārde kļuva par Britu padomes pārstāvniecības Latvijā vadītāju, bet 2011.gada pavasarī Kultūras ministrija viņu apstiprināja par Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra direktori.

Melbārde ir bijusi arī Dziesmu un deju svētku un Skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku māksliniecisko padomju locekle un UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre. Melbārdes vadībā trīs Baltijas valstis izstrādāja Dziesmu un deju svētku tradīcijas pieteikumu UNESCO Cilvēces mutvārdu un nemateriālā mantojuma meistardarba statusa iegūšanai.

Jau ziņots, ka pēc skaļajiem skandāliem ar Latvijas Nacionālās operas vadības nomaiņu premjers pieprasīja kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) demisiju un aicināja nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu