Liepājas dome noraida pilsētas aizstāvju pieminekļa pārvietošanu (24)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Liepājas domes Kultūras komisija nav atbalstījusi pieminekļa Liepājas aizstāvjiem pārvietošanu, to «Kurzemes Vārdam» pastāstīja liepājnieks Andris Meldrājs, kurš to bija rosinājis un kurš oktobrī saņēmis atbildi no Pilsētas domes.

Komisijas sēdē septembrī pret pieminekļa pārvietošanu izteikušies trīs tās locekļi.

Vēstures entuziasts Juris Raķis (Liepājas partijas pārstāvis komisijā) teicis, ka «piemineklis pauž reālo vēsturisko patiesību», fotogrāfs Edgars Pohevičs (Liepājas partijas pārstāvis komisijā) – ka «jāstāsta jauniešiem par pieminekļa vēsturi», bet reklāmas nozares uzņēmējs Mārtiņš Gineitis (pēc paša teiktā, komisijā nav nevienas partijas virzīts) – ka «vēsturiskus faktus mainīt nevar».

Un komisijas priekšsēdētāja vietnieks deputāts Valdis Skujiņš (Liepājas partijas pārstāvis) secinājis: «Pieminekļa pārvietošana ir nelietderīga.» Visi astoņi komisijas locekļi nobalsojuši par pieminekļa nepārvietošanu. Devītās – komisijas priekšsēdētājas Silvas Goldes – sēdē nebija.

A. Meldrājs savukārt uzskata: «Šāda pieminekļa, kas zaimo visus represijās cietušos, pie kura notiek totalitārā režīma pielūgsme, slavināšana, pašreizējā atrašanās vieta nav piemērota.» Pēc viņa domām, pieminekļa lietderīgumu vajadzētu izvērtēt profesionālu vēsturnieku komisijai. Domes Kultūras komisijā tādu nav.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu