Azerbaidžāna «Birjuļovas slepkavas» lietā Krievijai iesniedz otro notu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Azerbaidžānas vēstniecība Maskavā Krievijas Ārlietu ministrijai iesniegusi jau otro protesta notu sakarā ar Maskavas Birjuļovas rajona iedzīvotāja Jegora Ščerbakova slepkavības lietā aizturētā Azerbaidžānas pilsoņa Orhana Zeinalova arestu, sestdien vēsta ziņu aģentūra «Interfax».

Ščerbakova slepkavība 13.oktobrī Birjuļovas rajonā izraisīja bezprecedenta grautiņus. Nekārtību gaitā tika izdemolēts vietējais tirdzniecības cents, izraisījās nekārtību dalībnieku sadursmes ar omoniešiem.

Azerbaidžānas telekanāls «Lider» vēsta, ka otrā nota iesniegta sakarā ar to, ka nav radīti apstākļi, lai Zeinalovs varētu tikties ar Azerbaidžānas diplomātiem. Atbilstoša vēstule nosūtīta arī Krievijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājam Aleksandram Bastirkinam.

Pirmo protesta notu Azerbaidžānas vēstniecība Krievijas Ārlietu ministrijai iesniedza jau ceturtdien. Tajā bija izteikta prasība nodrošināt diplomātiem piekļuvi Azerbaidžānas pilsonim Zeinalovam konsulārā atbalsta sniegšanai.

Azerbaidžānas ārlietu resors arī norādīja, ka attiecībā uz aizdomās turamo tiek pārkāpts nevainības prezumpcijas princips, jo Krievijas mediji viņu dēvē par noziedznieku, kaut arī tiesa atbilstošu lēmumu vēl nav pieņēmusi.

Opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, reaģējot uz Birjuļovas nekārtībām, ierosinājis ieciest vīzu režīmu attiecībās ar Vidusāzijas un Aizkaukāza valstīm.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu