Jūrmalas dome cels darbinieku algas (18)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jūrmalas pilsētas pašvaldība paaugstinājusi prasības katram domē strādājošajam un izstrādājusi atalgojuma sistēmu, kas labiem darbiniekiem dos iespēju saņemt paveiktajam atbilstošu atalgojumu, pavēstīja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Elita Cepurīte.

Nosakot Jūrmalas pilsētas domes administrācijas amatalgas, tika vērtēta pašvaldībā strādājošo darba izpilde un ņemts vērā atalgojums attiecīgajās nozarēs publiskajā un privātajā sektorā. Atalgojums noteikts atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku darba samaksu un tās noteikšanas kārtību un starp Jūrmalas pilsētas domi un Latvijas valsts iestāžu, pašvaldību, uzņēmumu un finanšu darbinieku arodbiedrību noslēgtajam koplīgumam.

Jūrmalas pašvaldība norāda, ka ekonomiskās krīzes sākumā, 2009.gadā, Jūrmalas pilsētas domē atalgojuma fonds tika samazināts par 37%, darbinieku skaits - par 26%, bet pašvaldības funkciju apjoms pēdējo gadu laikā ir pieaudzis. 2014.gadā darbinieku atalgojumam plānotais finansējums joprojām nesasniegs pirmskrīzes līmenī - tas būs par 17,7% mazāks nekā 2008. gadā.

Tiek prognozēts, ka Jūrmalā īstenotās nodokļu politikas rezultātā kopējie ieņēmumi pašvaldības budžetā 2013.gadā varētu sasniegt 2008.gada līmeni - 42 miljonus latu, bet 2014.gadā jau pārsniegt 2008.gada ieņēmumus. Tas dos iespēju nodrošināt pilsētas iedzīvotājiem augstāku dzīves kvalitāti un dažādus atvieglojumus, kā arī paaugstināt atalgojumu pašvaldībā strādājošajiem.

Tuvākajā laikā Jūrmalas pilsētas dome izsludinās atklātus konkursus uz dažādu nozaru vakancēm pašvaldības administrācijā, aicinot darbā profesionālus, pieredzējušus un augstas kvalifikācijas speciālistus. Tiks meklēti spēcīgi profesionāļi investīciju piesaistes, Eiropas struktūrfondu projektu vadības, mārketinga, finanšu, sabiedrisko attiecību, ārējo sakaru un pilsētas īpašumu apsaimniekošanas un labiekārtošanas jomā. Lai piesaistītu labākos profesionāļus savā nozarē, Jūrmalas pilsētas dome ir gatava piedāvāt konkurētspējīgu atalgojumu.

«Valsts pārvaldē ir divas būtiskas problēmas - pārāk zemas prasības attiecībā uz paveikto un pārāk zems atalgojums, lai piesaistītu un noturētu labākos speciālistus. Jūrmalas pašvaldībā šobrīd tiek principiāli risinātas abas. Domāju, ka ir jābeidz žēloties, ka valsts sektorā katastrofāli trūkst labu speciālistu, bet ir jāpieņem principiāli lēmumi, lai šo situāciju mainītu, jo laba pārvaldība pirmām kārtām nozīmē labus un profesionālus speciālistus,» uzskata Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS).

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu