Topošā kultūras ministre: pilnībā saraut saites ar Žagaru nevajadzētu (46)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Iespējamā kultūras ministra amata kandidāte Dace Melbārde uzskata, ka būtu nepareizi, ja ar ilggadējo Latvijas Nacionālās operas direktoru Andreju Žagaru, kuru iepriekšējā ministre atbrīvoja no amata, tiktu pārtrauktas jebkādas sadarbības saites.

«Es ļoti atbalstoši izturētos pret to, ka Andrejs Žagars radoši sadarbotos ar operu, jo būtu ļoti nepareizi, ja pilnībā pārtrūktu radošās saites,» teica Melbārde.

Viņa vienlaikus norādīja, ka viņas rīcībā nav informācijas par pretendentiem uz operas trešo valdes locekļa amatu.

Melbārde uzskata, ka no visas šīs situācijas ir jāgūst secinājumi un jāiet uz priekšu.

Jau ziņots, ka Žagars Kultūras ministrijas izsludinātajā konkursā uz vakanto operas valdes locekļa amatu nav pieteicies, aģentūrai BNS iepriekš apliecināja Žagars.

Augusta beigās kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (Nacionālā apvienība, NA) iecēla jaunu operas valdi, ārpus tās atstājot līdzšinējo operas direktoru, bet vēlāk viņu no amata atlaida, pamatojot ar uzticības zaudēšanu. Vēlāk premjers izteica neuzticību Jaunzemei-Grendei, aicinot NA virzīt jaunu kultūras ministru.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu