Melbārde vēlas saņemt nozares pārstāvju atbalstu (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai kļūtu par kultūras ministri, vispirms ir svarīgāk saņemt nozares profesionāļu atbalstu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Nacionālās apvienības (NA) virzītā kultūras ministra kandidāte Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) direktore Dace Melbārde.

Viņa atzina, ka pašlaik ar NA tiek saskaņoti viedokļi un vērtības. «Jau šonedēļ būs saprotams, vai mēs varēsim strādāt kopā,» teica Melbārde.

Vienlaikus viņa atzina, ka ir svarīgi saņemt nozares profesionāļu atbalstu un dalīties ar viņiem savā redzējumā. «Pretējā gadījumā, ja mēs nedomājam līdzīgi un ja mēs ar šiem cilvēkiem neredzam kopīgu virzienu, būs grūti strādāt,» viņa sacīja.

Vērtējot bijušās kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes paveikto, Melbārde norādīja, ka Grende ir padarījusi apsveicamu darbu saistībā ar nozarei paredzētā finansējuma piesaisti. Savukārt grūtākais pienākums nākamajam ministram būs noregulēt saspīlētās attiecības starp ministriju un nozari, ko iespējams paveikt, vienīgi tiekoties ar nozares pārstāvjiem un skaidrojot tiem savu viedokli.

Jau vēstīts, ka premjers 16. septembrī atbrīvoja no amata kultūras ministri Jaunzemi-Grendi un aicināja NA izvirzīt jaunu kandidātu. NA iepriekš paziņoja, ka apvienība kultūras ministra amata kandidātu pagaidām nevirzīs un par atbalstu valdībai lems nākamā gada budžeta apstiprināšanas kontekstā, vadoties no tā, kā izpildīs viņu prasības. Viena no tām bija par termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu ārzemniekiem apmaiņā pret nekustamā īpašuma iegādi un ieguldījumiem Latvijā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu