65 gadus seno Defender ražos vēl divus gadus (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Land Rover

Pēc apmēram diviem gadiem, 2015.gada decembrī Solihallā, Lielbritānijā, no Land Rover rūpnīcas konveijera noripos pēdējais Defender.

Pirms diviem gadiem britu ražotājs gan sacīja, ka klasiskā apvidnieka ražošana tiks pārtraukta tikai 2017.gadā, taču Land Rover apzinās, ka nespēs pielāgot arhaisko, 65 gadus veco visurgājēju stingrajām kaitīgo izmešu normām, tādēļ pieņemts stratēģisks lēmums modeļu nomaiņu veikt agrāk.

Land Rover Defender
Land Rover Defender Foto: Land Rover

Šā paša iemesla dēļ pirms kāda laika tika mēļots, ka Jaguar klāstā varētu parādīties ekonomisks priekšpiedziņas auto, lai apvienotās kompānijas Jaguar Land Rover vidējais izmešu līmenis atbilstu noteiktajam maksimālajam līmenim. Tiesa, pat ar šāda auto iekļaušanu klāstā ilgtermiņā nebūtu līdzēts, jo Eiropas Savienības likumdošana paredz, ka vidējais vienas kompānijas izstrādājumu CO2 izmešu līmenis pēc 2020.gada nedrīkstēs pārsniegt 95 g/km.

Likumu izmaiņas gan nenozīmē, ka Land Rover klāstā būs mazāk apvidnieku. Tieši otrādi - to kļūs vairāk, vēsta AutoExpress. Britu medijs raksta, ka Defender ir pārāk iesakņojies apvidnieciskumā, no kā ir plānots atteikties.

Defender pēctecis, kam bāze būs 2011.gada konceptauto DC100 un DC100 Sport, tādēļ tiks piedāvāts vairākās virsbūves versijās un izpildījumos, lai uzrunātu iespējami daudz potenciālo pircēju. Un, lai arī Defender aizstājējs kļūs civilizētāks, leģendārās caurgājības spējas jaunais Land Rover modelis saglabāšot.

Defender tiešo pēcteci Land Rover plāno izlaist 2015.gadā.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu