Lukašenko, Putins un Andris Bērziņš jau apsveikuši ievēlēto Azerbaidžānas prezidentu (109)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Karikatūra: Toms Ostrovskis/TVNET. Avoti: Leta/Reuters/Scanpix

Valsts prezidents Andris Bērziņš šodien nosūtījis apsveikuma vēstuli Azerbaidžānas prezidentam Ilhamam Alijevam, sveicot ar atkārtotu ievēlēšanu amatā. Starp pirmajiem apsveicējiem ir Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko, viņam uz papēžiem min Krievijas cars Vladimirs Putins. Turpretī citu valstu līderi nesteidzas ar apsveikumiem Azerbaidžānas patvaldniekam.

«Azerbaidžāna ir uzticama un nozīmīga Latvijas partnere Dienvidkaukāza reģionā, jo mūsu valstu attiecības ir draudzīgas, konstruktīvas un savstarpēji atbalstošas. Esmu pārliecināts, ka arī nākamajā prezidenta Ilhama Alijeva prezidentūras termiņā Latvijas un Azerbaidžānas sadarbība būs vērsta uz attīstību, īpaši pievēršoties ekonomiskās sadarbības veicināšanai,» norādīja prezidents.

Vēstulē Bērziņš arī pauda gandarījumu par Latvijas un Azerbaidžānas uzturēto aktīvo politisko dialogu, veiksmīgo dažādu institūciju sadarbību un labajiem cilvēciskajiem kontaktiem.

Tāpat prezidents atkārtoti apliecinājis, ka Azerbaidžānas prezidents būs gaidīts viesis Latvijā 2014.gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsētā.

Jau ziņots, ka aizvadītajās Azerbaidžānas prezidenta vēlēšanās ar 84,6% balsu pārsvaru pārliecinoši uzvarējis līdzšinējais valsts galva Ilhams Alijevs, liecināja rezultāti pēc 98% balsu saskaitīšanas. Tādējādi Alijevs pārvēlēts uz trešo pilnvaru termiņu.

Komentāri (109)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu