NA kultūras ministra kandidātu varētu virzīt novembra sākumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) varētu novembra sākumā virzīt kandidātu kultūras ministra amatam, jo tajā laikā varētu būt skaidrs, vai panāktās vienošanās saistībā ar budžetu tiek izpildītas.

Kā sacīja nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars, ir svarīgi zināt, ka panāktās vienošanās kontekstā ar nākamā gada budžetu tiek izpildītas, un tad varēs virzīt ministra amata kandidātu.

Dzintars arī apliecināja, ka VL-TB/LNNK ir kandidāts šim amatam, taču atturējās nosaukt.

Kā ziņots, valdošā koalīcija trešdien panāca kompromisu saistībā ar izmaiņām uzturēšanās atļauju izsniegšanā par nekustamā īpašuma iegādi, kas bija viena no nacionālās apvienības prioritātēm budžetā.

Nacionālā apvienība iepriekš paziņojusi, ka diskusijas par nākamā kultūras ministra nominēšanu varētu sākties tad, kad būs skaidrs, ka nacionālās apvienības prioritātes nākamā gada budžetā tiks izpildītas. VL-TB/LNNK uzstādījumi ietvēra prasību nākamgad pārtraukt uzturēšanās atļauju piešķiršanu ārvalstniekiem par nekustamā īpašuma iegādi, prasību prioritāri atbalstīt dzimstības veicināšanas pasākumus un sniegt nozīmīgu atbalstu jaunajām māmiņām, kā arī prasību pēc adekvāta finansējuma Latvijas kultūrai.

Jau ziņots, ka premjers Valdis Dombrovskis (V) iepriekš pieprasīja kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) demisiju. Dombrovskis aicinājis nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu. Premjers arī aicināja nacionālo apvienību uz konstruktīvu darbu valdībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu