Premjers cer, ka NA nekavēsies ar kultūras ministra virzīšanu (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis cer, ka Nacionālā apvienība (NA) lieki nevilcināsies ar jauna kultūras ministra izvirzīšanu.

Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» premjers ceturtdien sacīja, ka vienošanās par nākamā gada budžetu ir pieņemta, ar ko NA lielā mērā pamatoja savu vilcināšanos ar ministra amata kandidāta izvirzīšanu. Viņš uzsvēra, ka šis jautājums ir darba kārtībā un «Nacionālā apvienība par to ir tikusi uzrunāta».

Kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei-Grendei tika pārmesta slikta komunikācija.

«Kultūras jomā bija izveidojies nopietns konflikts, kur es ministres uzstādījumu, piemēram, par operas finansiālās pārvaldības stiprināšanu, atbalstīju, bet faktiski savās pēdējās darba nedēļās ministre gāja nevis uz šā konflikta atrisināšanu, bet faktiski uz tālāku šā konflikta saasināšanu, kas draudēja vērsties plašumā.»

Jau vēstīts, ka premjers 16.septembrī atbrīvoja no amata kultūras ministri Jaunzemi-Grendi un aicināja NA izvirzīt jaunu kandidātu.

Pagaidām kultūras ministra pienākumus pilda Jaunzemes-Grendes partijas biedrs tieslietu ministrs Jānis Bordāns. NA iepriekš paziņoja, ka apvienība kultūras ministra amata kandidātu pagaidām nevirzīs un par atbalstu valdībai lems nākamā gada budžeta apstiprināšanas kontekstā, vadoties no tā, kā izpildīs viņu prasības.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu