Valsts prezidents tiksies gan ar koalīciju, gan Ušakovu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš otrdien Rīgas pilī uz sarunu par pašreizējo situāciju koalīcijas veidošanā un iespējamo turpmāko politiķu rīcību aicinājis iespējamās koalīcijas pārstāvjus, pastāstīja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Precizēts virsraksts un pievienota 4.rindkopa

Viņa informēja, ka pie prezidenta aicināts pa vienam pārstāvim no Zatlera reformu partijas, partijas „Vienotība” un Nacionālās apvienības „Visu Latvijai!”-„Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”.

Prezidents uz tikšanos nav aicinājis nevienu pārstāvi no tā dēvētās Zatlera reformu partijas šķeltnieku grupas. Jau ziņots, ka no Zatlera reformu partijas izstājušies seši Saeimas deputāti - Klāvs Olšteins, Elīna Siliņa, Gunārs Rusiņš, Jānis Upenieks, Viktors Valainis un Jānis Junkurs.

Tikšanās sāksies plkst. 13.

Savukārt divas stundas vēlāk, plkst.15, pēc apvienības "Saskaņas centrs" valdes priekšsēdētāja Nila Ušakova iniciatīvas, Valsts prezidents Rīgas pilī tiksies ar viņu, lai runātu par aktuālo politisko situāciju valstī un līdzšinējo valdības veidošanas gaitu.

Jau vēstīts, ka esošās koalīcijas liktenis nav skaidrs pēc tam, kad seši deputāti nolēma atdalīties no Zatlera reformu partijas, tādējādi jaunveidojamajai koalīcijai no trim labējām partijām nodrošinot tikai 50 balsis iepriekš plānoto 56 vietā.

Premjers Valdis Dombrovskis, kurš ir arī jaunveidojamās koalīcijas premjera kandidāts, gan iepriekš sacīja, ka sarunas par koalīcijas veidošanu turpināsies esošā modeļa ietvars, domājot par to, kā iesaistīt no ZRP atsķēlušos deputātus.

Āboltiņa: prezidentam tiks piedāvāts koalīcijas modelis ar 56 balsīm

Dombrovskis ir gatavs Valsts prezidentam Andrim Bērziņam piedāvāt koalīciju ar 56 balsīm, ko veidotu "Vienotība", Zatlera Reformu partija (ZRP), Nacionālā apvienība un sešu deputātu grupa, kas izstājās no ZRP, pastāstīja 11.Saeimas spīkeres amatā ievēlētā Solvita Āboltiņa.

"Premjers Valdis Dombrovskis ir gatavs Valsts prezidentam piedāvāt koalīciju ar 56 balsīm. To veidojošās partijas ir gatavas sēsties pie viena galda un meklēt risinājumus," sacīja Āboltiņa.

Viņa teica, ka koalīcijas veidošanas sarunas starp partijām turpinās.

ZZS iesaiste atkarīga no prezidenta

Saeimas spīkere arī uzsvēra, ka koalīcijas veidošana ir sarunu process gan formālās gan neformālās partiju sarunās un gadījumā, ja Valsts prezidents varētu izrādīt vēlmi par plašāku un stabilāku koalīciju, tad nevar izslēgt arī sarunas par Zaļo un zemnieku savienības iesaisti. Tiesa, ar šo apvienību sadarboties kategoriski iepriekš ir atteikusies ZRP.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu