Brigmanis: «Vienotību» negaida vieglas dienas (36)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Premjera pārstāvēto «Vienotību» negaida vieglas dienas, bet Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) uz valdību neraujas, intervijā Latvijas Televīzijai pirmdien sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

NA valdību nepametīs

Viņš uzskata, ka Nacionālā apvienība (NA) valdību nepametīs, lai gan tās līderis izteicies, ka palikšanu valdībā vērtē kā 50 pret 50.

«Viņi neaizies nekur,» teica Brigmanis.

Valdošajā koalīcijā neatrisināts jautājums ir uzturēšanās atļaujas ārzemniekiem apmaiņā pret nekustamā īpašuma iegādi.

NA ceturtdien nenobalsoja par budžeta projekta nodošanu komisijām, ko atbalstīja opozīcijā esošā ZZS. Tad arī izskanēja runas par iespējamām izmaiņām koalīcijā. Koalīcijā esošā NA un Reformu partija savstarpēji vienojās par sadarbību.

«Mēs tur viņiem netaisāmies neko ņemt nost, lai viņi vada savas ministrijas, un īpaši uz to valdību neraujamies. Tas ir vairāk bloks pret «Vienotību». Primārais uzdevums šajā periodā ir līdz vēlēšanām, tautas valodā runājot, to «Vienotību» vilkt uz zoba, visu laiku spiest pie sienas, kritizēt, tā ka «Vienotību» negaida vieglas dienas.

Nacionālo apvienību zināmā mērā sadusmoja [Žanetas Jaunzemes] Grendes atlaišana, šie ir atbildes soļi,»

sprieda Brigmanis.

«Budžets būs, bet ar to

tā jautrā dzīve nebeigsies, kā jau [Raivis] Dzintars teica, ka viņi kā viena jautra ģimenīte, kur mamma ir viens, tēvs otrs, viņi tie bērni; bērni tagad neklausa, nu tagad tēvs un māte pie kaimiņiem prasīt palīdzību,»

teica ZZS pārstāvis.

Viņš informēja, ka savi priekšlikumi nākamā gada valsts budžetā būs arī ZZS, kas pirmdien tiksies ar pašvaldību pārstāvjiem. Viņš arī minēja, ka pretī vajadzējis nākt pensionāriem, kuri iepriekš izgāja plašā protesta akcijā.

«Ja netiks atbalstīts neviens [no mūsu priekšlikumiem], tad budžetu nevar atbalstīt,» sacīja Brigmanis.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu