Latvijā internetu lieto vairāk nekā 70% iedzīvotāju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā internetu lieto 74% iedzīvotāju, no tiem 41% interneta piekļuvei izmanto bezmaksas iespējas publiskajās bibliotēkās, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" un kompānijas "Ernst & Young Baltic" veiktais pētījums.

Pētījuma dati liecina, ka interneta lietotāju skaits Latvijā patstāvīgi palielinās – 2007.gadā internetu lietoja 61%, savukārt šogad to skaits sasniedzis 74%. Vairāk nekā puse no interneta lietotājiem jeb 41% izmanto bezmaksas interneta piekļuves vietas, no kuriem 20% bibliotēka ir vienīgā vieta, kur tie var izmantot internetu.

Lai arī bezmaksas publiskās pieejas interneta lietotāju skaits, kuriem internets pieejams tikai bibliotēkās, kopš 2009.gada nav palielinājies, tomēr ir pieaudzis interneta lietotāju skaits, kuri bibliotēkās internetu izmanto gandrīz katru dienu. Gandrīz katru dienu internetu bibliotēkās izmanto 11% iedzīvotāju, kuriem bibliotēkas ir vienīgās interneta piekļuves vietas.

Tāpat pieaudzis kopējais interneta lietotāju skaits, kuri internetu izmanto gandrīz katru dienu – ja 2009.gadā to darīja 42% no visiem interneta lietotājiem, tad šogad internetu gandrīz katru dienu izmanto 52% no visiem interneta lietotājiem.

Pētījuma dati liecina, ka 9% no tiem iedzīvotājiem, kas pēdējā gada laikā nav izmantojuši bibliotēkās pieejamo bezmaksas internetu, ir ieinteresēti to darīt tuvākajā laikā.

No tiem, kas ir ieinteresēti izmantot bibliotēku bezmaksas internetu, 24% ir pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēki, savukārt 17% ir iedzīvotāji ar zemiem ienākumiem, bet 19% – lauku iedzīvotāji.

Viena no pētījuma uzņēmuma "Ernst & Young Baltic" pārstāvēm Renāte Strazdiņa ceturtdien žurnālistiem sacīja, ka līdz ar bezmaksas piekļuves nodrošināšanu internetam publiskajās bibliotēkās daudziem cilvēkiem tiek dota iespēja iegūt jaunu informāciju par dažādām aktualitātēm Latvijā un vietējā pašvaldībā, kā arī bezmaksas internets palīdz darba meklējumos, jo, piemēram, lauku reģionos publiskās bibliotēkas ir vienīgā piekļuve internetam.

Pētījums veikts šogad pavasara un rudens periodā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu