Reirs rosina stiprināt koalīciju, paplašinot to ar ZZS (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai izvairītos no «nepatīkamiem starpgadījumiem» saistībā ar budžeta pieņemšanu, nepieciešams «stiprināt koalīciju», piesaistot Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), uzskata «Vienotības» valdes loceklis un Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Jānis Reirs.

Reirs žurnālistiem sacīja, ka šodien notikušais balsojumā par budžeta projekta nodošanu Saeimas komisijām ir «bezatbildīgs un pat bērnišķīgs», ņemot vērā, ka

«šis ir viens no labākajiem budžetiem, kas ir bijis pēdējo piecu gadu laikā».

Tāpēc Reirs «Vienotības» valdes sēdē piedāvās Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V) stiprināt koalīciju, lai izbēgtu no «šādiem nepatīkamiem starpgadījumiem». Reirs skaidroja, ka opozīcijā ir divas partijas - ZZS un «Saskaņas centrs» (SC). Tomēr SC nevarētu būt partija, uz kuras rēķina veidot stabilitāti valdībā, bet ZZS gan tie varētu būt, atzina Reirs.

Stiprināt koalīciju nozīmē veidot paplašinātu koalīciju, akcentēja politiķis,

piebilstot, ka par kādas partijas izraidīšanu no valdības netiek runāts. Līdz ar to viņš rosinātu piedāvāt visām «labējām partijām» pārstāvēt valdību.

Reirs skaidroja, ka pēc parlamenta sēdes sniedzis frakcijas viedokli par šodienas sēdi, līdz ar to no paša sākuma «Vienotības» frakcijas sanāksmē ar premjeru nav piedalījies. Līdz ar to savu priekšlikumu Reirs izteiks partijas valdes sanāksmē.

Kā ziņots,

VL-TB/LNNK šodien nepiedalījās balsojumā par nākamā gada valsts budžetu,

un tas tika nodots izskatīšanai komisijām ar opozīcijā esošās ZZS frakcijas deputātu balsīm. ZZS balsis šodien nebija izšķirošas.

Budžeta projekta nodošanu komisijām atbalstīja «Vienotība», Reformu partija, ZZS, pie frakcijām nepiederošie deputāti un VL-TB/LNNK deputāts Ilmārs Latkovskis, atturējās «Saskaņas centra» parlamentārieši. Savukārt pārējie nacionālās apvienības deputāti balsojumā nepiedalījās, nebalsoja arī Marjana Ivanova-Jevsejeva (SC) un Jānis Junkurs.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu