Liepnieks: Zatlera lēmums ir bezatbildība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valda Zatlera (ZRP) negaidītais lēmums ieturēt pauzi sarunās par valdības veidošanu ir klaja bezatbildība vēlētāju priekšā, šādi šīvakara ZRP paziņojumu par pauzes ieturēšanu koalīcijas veidošanas sarunās komentēja polittehnologs Jurģis Liepnieks.

"Jau kopš slavenā Zatlera rīkojuma Nr.2 vienmēr esmu teicis, ka Zatlera kungs ir visneprognozējamākais politiķis, kāds jebkad ir redzēts. Te nu mēs redzam kārtējo negaidīto pavērsienu. Atliek tikai noplātīt rokas un gaidīt, ko šis politiķis un viņa partija vēl sastrādās," sacīja Liepnieks.

"Šāda mētāšanās, novilcinot sarunas un lēmuma pieņemšanu, uzskatāma par klaju bezatbildību gan savu vēlētāju, gan valsts priekšā," akcentēja politikas procesu vērotājs.

Kā ziņots, ZRP ir neapmierināta ar koalīcijas veidošanas sarunu gaitu un nolēmusi "ieturēt pauzi" līdz piektdienai, 14.oktobrim, informēja ZRP pārstāve Daiga Holma.

ZRP norāda, ka sarunas par koalīcijas veidošanu un nākamās valdības darāmajiem darbiem "nav saprātīgas". ZRP ir secinājusi, ka potenciālie koalīcijas partneri - "Vienotība" un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - topošajā valdības deklarācijā ir gatavi parakstīt vienošanās par ZRP rosināto reformu īstenošanu bez patiesa nodoma tās īstenot. Par to liecinot partiju pārstāvju publiskie izteikumi.

ZRP kategoriski neesot pieņemama šāda attieksme, jo tā par savu prioritāti izvirzījusi programmatisku pieeju valdības veidošanai. Iespējamo partneru skaidra un neapšaubāma apņemšanās - kā valdības deklarācijā, tā arī publiski un savas partijas iekšienē - ir galvenais priekšnosacījums jaunās valdības izveidē, uzsver ZRP.

Kā ziņots, ceturtdien jaunās koalīcijas pārstāvji tikās, lai runātu par amatu sadali.

Šodien koalīcijas sarunās iesaistīta persona aģentūrai LETA neoficiāli atzina, ka sarunas esot grūtas. Piemēram, kaut arī skanot neloģiski, bet neviens politiskais spēks īsti nevēloties iegūt Satiksmes ministriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu