Infiniti ražos AMG un M GmbH konkurentus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Infiniti

Fetela Infinti FX 50 nonāks sērijveida ražošanā, un tas varētu kļūt par pirmo modeli lieljaudas Infiniti automobiļu klāstā.

Jau vēstījām par īpašu Infiniti FX 50 Sebastian Vettel eksemplāru, kas veidots pēc nu jau divkārtējā Formula 1 pasaules čempiona uzskatiem, iegribām un priekšstata par to, kādam jābūt krosoveram autobāņu asfalta deldēšanai.

Foto: Infiniti

Ar 420 zirgspēku piecu litru V8 motoru apgādātais FX sērijas krosovers spēj 60 jūdzes stundā jeb 96 km/h sasniegt 5,6 sekundēs, bet auto maksimālais ātrums ir 300 kilometri stundā, ko nodrošina kā motors, tā arī optimizēta aerodinamika.

Par to, cik šāds auto maksās salonā un kādi būs īpašnieka izdevumi lietošanas laikā, Nissan premium automobiļu nodaļa nerunā, taču tās viceprezidents Endijs Palmers norāda, ka FX50 Sebastian Vettel savā ziņā būs pionieris, kam vēlāk sekos virkne citu Infiniti Performance Line (IPL) modeļu. Pēc būtības tie būs līdzīgi, piemēram, AMG un M GmbH izstrādājumiem, un ar tiem japāņi vēlēsies pierādīt, ka arī spēj uzkonstruēt un pārdot (par to prasot augstāku samaksu) nelielā apjomā ražotus jaudīgus modeļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu