Prezidentam jāiejaucas koalīcijas veidošanas sarunās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Izskanējušas prognozes - ja Ministru prezidenta kandidāts būs jānosauc Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, tas, visticamāk, būs esošais premjers Valdis Dombrovskis (V). Arī Zatlera reformu partijas (ZRP) pārstāvis Romualds Ražuks ļauj noprast, ka partija gaida prezidenta lēmumu tālākajā koalīcijas veidošanas procesā.

Ražuks šorīt intervijā Latvijas radio atzina, ka patlaban koalīcijas kodols ir ZRP un "Vienotība" (V), jo abas izstrādājušas vērtību un darāmo darbu deklarāciju. Tas esot liels panākums. Nekad iepriekš neesot bijis, ka valdības deklarācijas uzmetums būtu izstrādāts pirms tam.

No otras puses, esot arī V un Nacionālās apvienības bloks, kas cenšoties veidot savu dienas kārtību.

Viņaprāt, bez ZRP un V nekāda nopietna valdība nevar sanākt.

Taču pretrunas joprojām nav pārvarētas.

Esot pilnīgi skaidrs, ka koalīcijas veidošanā iejauksies Valsts prezidents.

"Neticu, ka viņš vēlreiz - trešo reizi - pārcels koalīcijas izveidošanas termiņu. Es domāju, ka viņam nāksies iejaukties un vismaz nosaukt premjera kandidātu. Bet, protams, sarunas par valdības koalīcijas galīgo sastāvu turpināsies."

Arī sarunas noslēgumā Ražuks sacīja: "Visas cerības uz Valsts prezidentu. Viņš vienmēr ir paudis ļoti pragmatisku nostāju, un es ticu, ka viņš palīdzēs iejaucoties."

Viņš arī atzina, ka pašlaik "Saskaņas centra" (SC) aicināšana valdībā izskatās maz ticama. ZRP nesadarbošoties ar Alfrēda Rubika pārstāvēto Sociālistisko partiju.

Nevar vienoties par koalīciju

TVNET jau vēstījis, ka 17.septembrī notika Saeimas ārkārtas vēlēšanas. Kopš šī brīža vēlēšanās uzvarējušie spēki cenšas vienoties par jauno koalīciju, taču diemžēl pagaidām tas nav izdevies. Tagad sarunās, visticamāk, aktīvāk iejauksies Valsts prezidents, nominējot topošo premjeru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu