Ābolu festivālā degustācijai piedāvā 15 vietējās šķirnes

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien pie tirdzniecības centra "Spice" notiekošajā Ābolu festivālā pircējiem degustācijai tiek piedāvātas 15 dažādas ābolu šķirnes, galvenokārt rudens un ziemas āboli, sacīja Latvijas Augļkopju asociācijas pārstāve Ieva Ercmane.

"Festivālā piedāvājam 15 no vairāk nekā 100 Latvijas ābolu šķirnēm. Tie ir āboli, kuri jau iecienīti pircēju vidū, piemēram, "Auksis", "Tiina", "Kovaļenkovskoje", kā arī jaunākās šķirnes - "Dace", "Edīte", "Daina", "Laila" un citas," sacīja Ercmane.

Kā pastāstīja ābolu pārdevēja Dace, latvieši ābolus izvēlas pēc garšas, meklējot saldas škirņes un augļa izskatam nepievērš lielu vērību, savukārt krievu tautības pircēji priekšroku dod izskatīgiem un kraukšķīgiem āboliem. Šogad pircēji īpaši interesējas par bumbieriem, tomēr, šis ir ābolu festivāls, tādēļ bumbieri pārstāvēti tikai ar trim, četrām šķirnēm.

Savukārt zemnieku saimniecības "Klīve" saimnieks Māris atzina, ka pircēji labprāt pērk pēdējās atvasaras avenes, kā arī smiltsērkšķu ogas.

"Cilvēki droši vien rūpējas par gripas profilaksi, tādēļ labi pērk ar C vitamīnu bagātos smiltsērkšķus, kaut arī tie nav lēti - prasu divus latus par 250 gramu kastīti. Jautāja arī par irbuleņu ogām, bet tās šeit tirgo tikai viena saimniece," sacīja zemnieks.

Festivālā ābolu cenas svārstās no 60 santīmiem par kilogramu līdz 1,30 latiem par kilogramu, savukārt bumbieru cenas - no 70 santīmiem līdz 1,50 latiem par kilogramu.

Latvijas Augļkopju asociācija apvieno aptuveni 400 Latvijas augļkopju. Organizācijas mērķi ir palīdzēt augļkopjiem aktīvi piedalīties sev labvēlīgas lauksaimniecības politikas veidošanā, kā arī meklēt Latvijas dārzu produktiem noieta iespējas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu