Zatlera kritizētājus aiztur policija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdienas vakarā vairāki Zatlera reformu partijas kritiķi, kas jau otrdien sarīkoja protestu pret koalīcijas veidošanu ar "Saskaņas centru", tika aizturēti Rīgas centrā un nogādāti Valsts policijas iecirknī Allažu ielā, ziņo portāls "ir.lv".

Protestētāji tika aizturēti ap plkst.19 un atbrīvoti no iecirkņa ap 21.30 pēc protokolu sastādīšanas. Par to portālu informēja viena no aizturētajām Aina Līsmane. Policijas iecirknī tika nogādāti seši cilvēki - trīs protestētāji, kas Valdemāra un Kalpaka ielas stūrī turēja plakātus "Zatlers ir nodevējs", kā arī trīs cilvēki, kuri bija pienākuši pie protestētājiem aprunāties, taču plakātu viņiem nebija.

Protestētāji apliecināja, ka uzvedušies klusi un nav traucējuši sabiedrisko kārtību. Arī aizturēšana notikusi mierīgi, bez spēka pielietošanas, taču policija nav centusies noskaidrot protestētāju personības, tāpat viņiem nav izskaidrots, kāpēc ir jāiet "aprunāties" uz policijas mikroautobusu un pēc tam jādodas uz iecirkni.

"Policisti bija pieklājīgi, taču uz atkārtotiem mūsu jautājumiem neviens nekad nepaskaidroja, ko tieši mēs pārkāpjam. Viens no policistiem sacīja, ka viņš ir saņēmis "ziņu no augšas", ka visi ir jānogādā iecirknī," stāstīja viens no protestētājiem.

Policijas iecirknī sastādīti protokoli, atņemti plakāti un krekli ar uzrakstiem "Valdi, prātiņ, nāc mājās! Pārdomā!", taču policija joprojām nav izskaidrojusi, kāds ir pieļautais pārkāpums un kas notiks tālāk.

Trešdienas vakarā policijas iecirknī portālam "ir.lv" nesniedza informāciju par aizturēšanas iemesliem. "Kāpēc man jums kaut kas jāskaidro?" sacīja persona, kas atbildēja uz telefona zvanu, izsakot šaubas, vai runā ar preses pārstāvi un iesakot ceturtdien sazināties ar priekšniecību vai preses dienestu.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, kopumā iecirknī nogādātas sešas personas, kurām noformēti administratīvie protokoli pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 174.3.panta - sapulču, gājienu un piketu, kā arī publisko izklaides un svētku pasākumu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšana. Saskaņā ar šo pantu vainīgās personas var tikt sodītas, izsakot brīdinājumu vai uzliekot naudas sodu fiziskajām personām līdz 250 latiem, vai piemērojot administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm, bet juridiskajām personām uzliek naudas sodu līdz 2000 latu.

Patlaban policijā ir sākta administratīvā lieta, pieņemti paskaidrojumi no aizturētajiem un tālākā izmeklēšanā tiks skaidroti visi lietas apstākļi. Administratīvās lietas izmeklēšanas termiņš ir līdz četriem mēnešiem.

LETA jau ziņoja, ka 2.oktobrī nedaudz vairāk kā 40 protestētāji pulcējās pie Saeimas, lai iebilstu pret "Saskaņas centra" (SC) ņemšanu koalīcijā, novēroja aģentūra LETA.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu