Klusā okeāna salās tuvāko dienu laikā beigsies dzeramais ūdens

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Klusā okeāna salā Tokelu un Tuvalu katastrofāli trūkst dzeramā ūdens. Varas iestādes lēš, ka ūdens aptrūksies jau tuvāko dažu dienu laikā, ziņo "Daily Telegraph".

Tukelau ir neliela saliņa Klusā okeāna arhipelāgā, kuru netieši pārvalda Jaunzēlande. Līdzīgi kā tās kaimiņos esošā Tuvalu, arī Tukelau izsludināts ārkārtas stāvoklis dzeramā ūdens trūkuma dēļ. Tuvalu lēš, ka dzeramais ūdens beigsies jau otrdien, savukārt Tukelau - "tuvāko dažu dienu laikā".

Tuvalu ir aptuveni 11 000 iedzīvotāju un tā tiek uzskatīta par vienu no mazākajām neatkarīgajām pasaules tautām.

Steidzami ved ūdeni no Jaunzēlandes

Lai glābtu salā dzīvojošos no slāpēm, no Jaunzēlandes Tuvalu ieradies "C-130 Hercules" lidaparāts ar ūdens kravu. Salās steidzami ieradušies arī Sarkanā krusta darbinieki.

Situācija kritiska arī citās salās

Katastrofālo ūdens trūkumu izraisījis sausais periods. "Mēs patlaban veicam aplēsis, ne tikai Tuvalu, bet arī citās Klusā okeāna salās, kuras skāris nokrišņu trūkums, lai noteiktu, kur ūdens piegādes nepieciešamas visātrāk," norāda ūdens piegādātāji.

Eksperti pie tam norāda, ka lietus trūkums ilgtermiņā izraisīs arī citas problēmas, piemēram, pārtikas trūkumu. "Ir skaidrs, ka ūdens trūkums izraisīs arī pakārtotas problēma. Saprotams, ka sausums atstāj postošu ietekmi uz lauksaimniecību, tāpēc sagaidām, ka būs arī lauksaimniecības preču deficīts."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu