ASV akcija "okupē Volstrītu" izplatās uz citām pilsētām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV pretrunīgi vērtētā protesta akcija "Okupē Volstrītu" pārmetusies arī uz citām ASV pilsētām, ziņo newsru.com. Jāatgādina, ka nedēļas nogalē policija Ņujorkā aizturēja vairākus simtus protesta dalībnieku.

Mediji lēš, ka, pārsvarā studentu aizsāktajam protestam izplatoties uz citām pilsētām, akcijā piedalās nu jau vairāki tūkstoši cilvēku.

"Okupē Volstrītu" akcija aizsākās pirms trīs nedēļām Ņujorkas stingri apsargātajā darījumu centrā. Protestētāji pauduši neapmierinātību ar Amerikas īstenoto ekonomikas politiku, pašreizējo ekonomisko un politisko klimatu. Akcijas dalībnieku dusmas izraisījusi arī korupcija, budžeta mazināšana, lielo korporāciju ietekme, bezdarbs, augstās izglītības cenas un ASV finanšu sistēma kopumā.

Protesti tiek gatavoti virknē pilsētu

Kā ziņo "Itar Tass", otrdien akcijā iesaistījušies arī Losandželosas iedzīvotāji, uzslienot nometni iepretim pilsētas administrācijas ēkai, Čikāgā sarīkota "Okupē Volstrītu" atbalstītāju demonstrācija, savukārt Bostonā noticis ar valsts sociālo politiku neapmierināto iedzīvotāju gājiens pa pilsētas vēsturisko centru.

"The New York Times" rīcībā esošā informācija liecina, ka šonedēļ līdzīgas protesta akcijas iecerētas arī Detroitā, Portlendā, Mineapolisā un Baltimorā.

Lai protestiem mobilizētos, ASV iedzīvotāji aktīvi izmanto sociālos portālus, piemēram, "Facebook".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu