Saeimas frakciju vadībā būs iepriekšējie līderi; ZRP neesot lēmuši

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Politiskie spēki negrasās mainīt Saeimas frakciju vadītājus. Savukārt jaunpienācēji Saeimā – Zatlera Reformu partija – par šo jautājumu neesot lēmuši norādīja ZRP premjera amata kandidāts Edmunds Sprūdžs.

"Vienotības" frakcijas vadītājs arī turpmāk būs Dzintars Zaķis, aģentūrai BNS apliecināja frakcijas pārstāvis Edvards Smiltēns. "Būs, protams, jaunās frakcijas sēde, bet līdz šim tāda doma ir bijusi, ka paliek līdzšinējā vadība," sacīja Smiltēns.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijā ienāks vairāki līdzšinējās valdības ministri – Raimonds Vējonis, Uldis Augulis un Jānis Dūklavs. 10.Saeimas ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis aģentūrai BNS teica, ka ir gatavs turpināt vadīt frakciju, "ja uzticēs". Vējonis aģentūrai BNS minēja, ka, visticamāk, šos pienākumus varētu uzticēt līdzšinējam frakcijas priekšsēdētājam – Brigmanim.

Nacionālajā apvienībā, kurai mandātu 11.Saeimā būs divas reizes vairāk, uzskata, ka sevi labi frakcijas vadītāja amatā ir parādījis Einārs Cilinskis, tāpēc arī neesot domu par citu frakcijas vadītāju, atzina Imants Parādnieks.

Arī "Saskaņas centra" Saeimas frakciju, kas kļuvusi plašāka pēc 11.Saeimas vēlēšanām, tostarp tajā būs trīs sievietes, turpinās vadīt Jānis Urbanovičs, apliecināja apvienības pārstāvis Andrejs Klementjevs.

Jau vēstīts, ka pēc 11.Saeimas vēlēšanām SC ieguva 31 mandātu, ZRP, kas Saeimas vēlēšanās startēja pirmo reizi, – 22 , "Vienotība" – 20, Nacionālā apvienība ""Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" – 14, bet Zaļo un zemnieku savienība – 13 deputātu vietas.

10.Saeimā vēlēšanu uzvarētāja "Vienotība" ieguva 33 deputātu mandātus, SC – 29 deputātu vietas, ZZS – 22, Nacionālā apvienība ‒ astoņus mandātus un "Par labu Latviju" ‒ arī astoņas deputātu vietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu