SC joprojām cer, ka ''Vienotība'' pievienosies koalīcijai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

''"Saskaņas centrs'' (SC) joprojām cer, ka valsts intereses "Vienotībai'' ir svarīgākas par amatiem, un ka ''Vienotība'' pievienosies plašai un stabilai koalīcijai,'' teica SC līderis, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Jau rakstīts, ka "Vienotība" pašlaik nepiekrīt veidot koalīciju ar SC un aicina Zatlera reformu partiju (ZRP) līdz pirmdienas sarunām pārdomāt savu lēmumu par SC iesaistīšanu koalīcijā.

"Vienotība" sliecas uz Nacionālās apvienības pusi, taču lēmums tiks pieņemts pirmdien partijas valdes un frakcijas kopsēdē.

ZRP valde naktī no piektdienas uz sestdienu pēc daudzu stundu garas sēdes nolēmusi, ka jāveido plaša koalīcija no ZRP, "Vienotības" un SC un aicinājusi šīs koalīcijas vadīšanu uzņemties pašreizējam premjeram Valdim Dombrovskim.

Kā informēja ZRP pārstāve Daiga Holma, ZRP uzskata, ka Latvijai pašlaik ir nepieciešams lēmums par SC aicināšanu valdībā un šī plašā koalīcija nodrošinās iespēju vislabāk īstenot Latvijas vēlētāju vairākuma gribu.

SC parlamenta ārkārtas vēlēšanās ieguva visvairāk jeb 31 mandātu. ZRP ieguvusi 22 mandātus, "Vienotība" - 20 mandātus, VL-TB/LNNK - 14 mandātus, bet ZZS - 13 mandātus.

Kā ziņots, 3.oktobrī paredzēta ZRP un ''Vienotības'' tikšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu