Urbanovičs aicina potenciālos partnerus nekašķēties

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

"Saskaņas centra" (SC) viens no līderiem Jānis Urbanovičs atturas prognozēt koalīcijas veidošanas sarunu tālākos scenārijus, bet aicina potenciālos koalīcijas partnerus atturēties no tradicionālā politiskā kašķa.

Vienlaikus politiķis noraida "Vienotības" vadības SC izteiktos pārmetumus par savu principu trūkumu vai nodošanu un skaidro to ar nepieciešamību koalīcijas partneriem spēt vienoties pēc iespējas plašākā jautājumu lokā. Tā Urbanovičs izteicās aģentūrai BNS, lūgts prognozēt iespējas izveidot Zatlera Reformu partijas (ZRP) piedāvāto koalīcijas modeli kopā ar SC un "Vienotību".

"Latvijas politikā viss ir iespējams, taču prognozēt un argumentēt savas prognozes būtu neattaisnojama rīcība. Ar prognozēšanu lai nodarbojas politologi. Taču pārstāvji no "Vienotības" galvgaļa, kuri pārmet "Saskaņas centram" vainu programmatisko nostādņu nodevībā vai pat neesamībā, nerunā patiesību. Mēs pirms vēlēšanām piedāvājām problēmu risināšanas metodiku un to konsekventi turpinām piedāvāt arī pašlaik," sacīja Urbanovičs.

Viņš norādīja, ka SC ir piedāvājis un piedāvā atturēties no "tradicionālā Latvijas politiskā kašķa" un iet uz kopdarbu un kopsaucēju meklēšanu, "lai politiķi beidzot izdarītu to, par ko balsotāji atkārtoti ir vēlējuši". Tas ir iespējams, meklējot kompromisus visos jautājumos, tostarp strīdīgos ideoloģiskos uzstādījumos.

"Tas, ka mēs tik ļoti visus pārsteidzam ar gatavību runāt par visu un meklēt kompromisus visos jautājumos, nav mūsu vaina, drīzāk citu gatavības trūkums. Latvijas pilsoņi grib jaunu sākumu un vienotu darbu, ko nevar izdarīt, turot vienam otru aizdomās, apkarojot un provocējot. Mēs uzvedamies ļoti konsekventi un meklējam kopīgo, lai soli pa solim, cik ātri vien var, vestu Latviju un tās sabiedrību labklājības virzienā," klāstīja Urbanovičs.

Viņš arī norādīja - kad izdosies nonākt līdz amatu dalīšanai, nebūšot problēmu par to vienoties, jo, kā jau uzsvēris iepriekš, ministru amatus var piedāvāt arī bezpartejiskiem nozaru profesionāļiem, kuri varētu baudīt visas koalīcijas atbalstu un kontroli.

Urbanovičs arī atkārtoti uzsvēra, ka SC atbalsta ZRP izteikto piedāvājumu sadarboties koalīcijā ZRP ar SC un "Vienotību", un ir gatavi turpināt tālākās sarunas jebkādos no ZRP iniciētajiem sarunu formātiem.

Jau vēstīts, ka Zatlera Reformu partijas valde naktī nolēmusi veidot valdību kopā ar "Vienotību" un "Saskaņas centru". SC atzinīgi novērtējis šādu lēmumu un paudis gatavību runāt par Valdi Dombrovski ("Vienotība") kā premjeru.

Tikmēr "Vienotības" līderi ir skeptiski par sadarbību ar SC un vairāk sliecas uz Nacionālās apvienības pusi. "Vienotības" valde par šo piedāvājumu lems pirmdien.

Ziņots arī, ka viens no SC līderiem Nils Ušakovs dienu pirms vēlēšanām Rīgas konferences pieņemšanā atzinis Latvijas okupāciju, norādot, ka "pirms divdesmit gadiem Latvija atjaunoja neatkarību pēc padomju okupācijas".Tai pat laikā viens no SC nosacījumiem dalībai valdībā ir iespējamo partneru atzinums, ka Latvijā vairs nedzīvo okupanti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu