Leikēmijas dienā Esplanādes strūklakas iekrāsos asins krāsā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Protestējot pret dzīvības izšķērdēšanu, Leikēmijas un limfomas dienā Rīgas strūklakas iekrāsos asins krāsā, aģentūru BNS informēja akcijas rīkotāji.

Atklāšanas pasākums notiks piektdien plkst.10.30 Esplanādes parkā. Kopā ar fotogrāfu Nilu Vilni tiks atklāta viņa radītā portretu sērija ar leikēmijas un limfomas pacientiem, kas aicina valsts institūcijas apzināties, ka aiz katra viņu pieņemtā lēmuma par ārstēšanas atteikumu atrodas cilvēks, kuram terapija ir vienīgā cerība izdzīvot.

Protestējot pret cilvēku dzīvības izšķērdēšanu un aicinot nodrošināt ārstēšanu visiem leikēmijas un limfomas pacientiem, Esplanādes parka strūklakas tiks iekrāsotas asins sarkanā krāsā.

Pirmo gadu tiks nosaukts "Gada cilvēks cīņā par leikēmijas un limfomas pacientiem".

Ikgadējās Leikēmijas un limfomas dienas laikā Esplanādē ikviens varēs saņemt informāciju par šīm slimībām, aplūkot fotogrāfiju sēriju un uzrakstīt vai uzzīmēt savu novēlējumu leikēmijas un limfomas pacientiem, ko biedrību pārstāvji vēlāk nogādās pacientiem.

Biedrības biedri kopā ar atbalstītājiem dosies arī ciemos uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas hematoonkoloģijas nodaļu, kur ilgstoši ārstējas mazie leikēmijas un limfomas pacienti. Ar koncertu bērnus iepriecinās mūziķis Kaža jeb Kārlis Būmeisters, savukārt magu Daces un Enriko Pecolli audzēknis burvju mākslinieks Krišjānis Kallings demonstrēs trikus un palīdzēs tos apgūt arī bērniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu