Kā vienu no iespējamiem premjera kandidātiem min Roni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Politiķi desmit dienu laikā kopš vēlēšanām tā arī nav spējuši vienoties par koalīcijas modeli un premjeru. Visticamāk, premjera amatu zaudēs Valdis Dombrovskis, taču lielu izredžu tikt premjera krēslā neesot arī ZRP premjera amata kandidātam Edmundam Sprūdžam. Kuluāros kā viens no iespējamiem premjera kandidātiem tiek minēts partijām nepiederošais bijušais ārlietu ministrs Aivis Ronis, raksta portāls Pietiek.com.

Kā liecina portāla rīcībā esošā informācija, situācijā, kad partijas 10 dienu laikā kopš vēlēšanām nav spējušas vienoties par koalīcijas modeli un premjera kandidātu, Rīgas pils patur atvērtas vismaz trīs koalīciju iespējas. Nopietnāk nekā jebkad iepriekš tiek minēts koalīcijas modelis, kurā neatrastos vieta ZRP, jo pēdējā pusotra nedēļa ir parādījusi, ka Valdim Zatleram un citiem viņa partijas sarunu vedējiem ir grūti sarunāties ar "Vienotības" līderiem. Tiem, kas atbildīgi par nākamā valdības vadītāja nominēšanu, tas radījis bažas, vai šāda komanda spēs stabili strādāt.

"Saskaņas centra" SC dalība koalīcijā joprojām nav skaidra. Tā tiek uzsvērta kā svarīgs mērķis stabilas valdības izveidošanai un nepopulāru ekonomisko lēmumu pieņemšanai. Tomēr kā alternatīva koalīcijas modelim no SC, ZRP un "Vienotības" parādījusies līdz šim kā maz iespējama kuluāros apspriestā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) iesaiste valdībā.

Kā iespējams šādas valdības premjers tiek minēts partijām nepiederošais bijušais ārlietu ministrs Aivis Ronis.

Šādai koalīcijai Saeimā būtu pārliecinošs 64 balsu atbalsts. Tādā gadījumā ZRP tiktu atstāta opozīcijā, to pamatojot ar partiju nespēju savā starpā vienoties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu