Bordāns noraida baumas, ka Jaunzeme-Grende būs viņa padomniece (26)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jautājums par bijušās kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) kļūšanu par pašreizējā kultūras ministra pienākumu izpildītāja Jāņa Bordāna (VL-TB/LNNK) padomnieci ar viņu nav ticis saskaņots.

Pārsteigts par baumām

Bordāns norādīja, ka viņš ir pārsteigts par baumām, ka tāda iespēja varētu tikt izskatīta, piebilstot, ka šāds jautājums būtu apspriežams tieši ar viņu, bet oficiāli tas nav ticis apspriests.

Tāpat kultūras ministra pienākumu izpildītājs šajā situācijā saskata zināmas leģitimitātes problēmas, jo

demisiju pieprasīja premjers Valdis Dombrovskis (V), tādēļ Jaunzemes-Grendes darbošanās ministrijas vadībā ir strīdīgs jautājums.

Bordāns papildināja, ka «viņam nav problēmu ar to, ka nākamais ministrs pats lemj par sava padomnieka izvēlēšanos», bet ar viņu tas nekad nav saskaņots. Savā pašreizējā darbā Kultūras ministrijā (KM) Bordāns paļaujas uz ministrijas personālu.

Vakar LTV raidījums «Panorāma», atsaucoties uz tā rīcībā esošu neoficiālu informāciju, vēstīja, ka Jaunzeme-Grende varētu kļūt par Bordāna padomnieci.

Pieļauj, ka varētu izmantot bijušās ministres padomus

Kā ziņots, nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) pieļāva, ka arī turpmāk varētu izmantot bijušās kultūras ministres zināšanas un pieredzi kultūras jomā. Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš, taujāts par iespēju piedāvāt Jaunzemei-Grendei, piemēram, ministra padomnieces amatu, sacīja, ka šīs jautājums nav pārrunāts nedz ar Jaunzemi-Grendi, nedz ar KM pārstāvjiem.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka pieredze un zināšanas, ko kultūras ministre ir ieguvusi kultūras nozarē, VL-TB/LNNK noderēs arī laikā, kamēr kultūras ministra pienākumus pilda Bordāns.

Tāpat Bērziņš norādīja, ka gadījumā, ja viņam pašam radīsies jautājumi, piemēram, kontekstā ar kultūras jomas budžetu, viņš vērsīsies pie bijušās ministres, «kas ir pilnīgi loģiski».

Savukārt, ja nacionālā apvienība nominēs jaunu ministru, tad tā kandidatūra tiks saskaņota ar Kultūras aliansi, un Bērziņš neizslēdz, ka šajā gadījumā varētu būt kāda sadarbība ar bijušo ministri.

Jau ziņots, ka premjers Valdis Dombrovskis (V) pirms nedēļas pieprasīja kultūras ministres Jaunzemes-Grendes demisiju. Šādu lēmumu viņš pieņēma divas dienas pēc tam, kad kultūras ministre bija atbrīvojusi no amata Latvijas Nacionālās operas direktoru Andreju Žagaru uzticības zaudēšanas dēļ. Pirmdien Dombrovskis parakstīja rīkojumu par Jaunzemes-Grendes atbrīvošanu no amata.

Dombrovskis aicinājis nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu. Premjers arī aicina nacionālo apvienību uz konstruktīvu darbu valdībā.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu