«Jūrmalgeitas varonis» Hlevickis tiek pie amatiem pašvaldībā (64)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS) «Jūrmalas slimnīcas» valdē iecēlis savu bijušo partijas biedru un kolēģi, «Jūrmalgeitas» lietā notiesāto un sodu izcietušo Juri Hlevicki, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums «De facto». Iespējams, tādā veidā Truksnis cenšas arī atdot «parādu» Hlevickim, kurš savulaik izpilddirektora amatā apstiprināja pašu Truksni.

Šobrīd J.Hlevickis ir valdes loceklis divās Jūrmalas pašvaldības kapitālsabiedrībās. Jau divus gadus viņš ir «Veselības un sociālās aprūpes centrā – Sloka» un tagad, kopš augusta vidus – arī «Jūrmalas slimnīcā». Tā pērn apgrozījusi visai ievērojamus līdzekļus - 2 692 026 LVL.

Iestāžu vadītāji par Hlevicka ietekmi un pienākumiem runā izvairīgi. «Jūrmalas slimnīcas» valdes priekšsēdētājs Egons Liepiņš noliedz, ka Hlevickis pārraudzītu iestādes finanšu līdzekļus. Tajā pašā laikā sakot, ka «tad, kad es neesmu pieejams, viņš pilda visus tos pašus pienākumus, ko valdes priekšsēdētājs». Savukārt «Veselības un sociālās aprūpes centra – Sloka» valdes priekšsēdētājs Aivars Smagars norāda, ka «es viens pats nevaru lemt». Līdz ar to visi lēmumi tiekot pieņemti kopīgi.

Valdes locekļiem kabinetu nav. Tādēļ bieži ir bijis tā, ka tā dēvētie politiskie ielikteņi darba vietās nemaz nav sastopami. A.Smagars gan stāsta, ka atšķirībā no priekšgājējiem viņš varot J.Hlevickim piezvanīt un pusstundas laikā būšot klāt. Taču uz «De facto» zvaniem J.Hlevickis neatbildēja. Arī nevienā no iestādēm nedēļas vidū J.Hlevicki satikt neizdevās. Galu galā, sastopot J.Hlevicki dienu vēlāk, viņš noliedza, ka vairo savu ietekmi Jūrmalā. Tāpat, runājot par atgriešanos politikā, J.Hlevickis šo jautājumu «neapspriež ne ar sevi, ne ar citiem». Tajā pašā laikā J.Hlevickis nenoliedz, ka atrodas politiskā amatā: «Kā var vadīt un uzraudzīt uzņēmuma darbu, kas ir pakļauti domei, kas ir domes īpašums, un uzticēt to cilvēkiem, kurus nepazīst vai pret kuriem nav nekādas uzticības?»

Taču bažas māc, ka J.Hlevickis amatu nav saņēmis tāpat vien. Interesants ir fakts, ka pirms desmit gadiem, kad J.Hlevickis bija Jūrmalas mērs, toreiz vēl jurists G.Truksnis piedzīvoja strauju karjeras lēcienu, kļūstot par domes izpilddirektoru. Te sākās arī viņa politiskā karjera – vienā partijā ar J.Hlevicki. J.Hlevickis cenšas noliegt saistību starp šiem notikumiem: «Truksnis bija cienīgs izpilddirektora amata kandidāts. Laiks to ir pierādījis.» Arī G. Truksnis tikai norāda, ka «te nav nekāda vecā sistēma, es to nekādā veidā neatbalstu. Agrāk mainījās priekšsēdētāji - momentā mainījās visi valdes locekļi, visi valdes priekšsēdētāji.»

Jāatzīst, ka J.Hlevicka prestižs sabiedrībā vērtējams pretrunīgi. Taču tas, visticamāk, nebija iemesls, lai G.Truksnis savu izvēli apšaubītu. Turklāt vēl iepriekšējā domes sasaukumā J.Hlevickis bija G.Trukšņa padomnieks. Palielinoties J.Hlevicka ietekmei, var sašūpoties arī citu amatpersonu krēsli. Piemēram, Jūrmalas slimnīcas valdes priekšsēdētājs, zinot nemitīgo amatpersonu rotāciju pilsētā, neņemas prognozēt, cik ilgi viņš darba vietu saglabās.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu