Reģistrēti jau 62 aģitācijas pārkāpumi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīta pirmajās stundās vēlēšanu iecirkņos nekādas problēmas nav radušās, vairākas reizes Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) ziņots vien par iedzīvotāju novērotiem iespējamiem aģitācijas pārkāpumiem. Vēlēšanu iecirkņu darba pirmajā stundā līdz plkst.8 nobalsojuši 23 070 jeb 1,55 % balstiesīgo, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati.

Papildināts ar precizētu info no policijas

CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa norādīja, ka nekādas sūdzības par vēlēšanu norisi iecirkņos nav saņemtas un arī tehniskas problēmas nevienā iecirknī nav radušās.

Novērotāji no Rīgas Stradiņa universitātes ziņojuši vien par to, ka vēlēšanu iecirknī, kas atrodas augstskolā, nav nodrošināts aizklātums vēlēšanu kabīnēs, jo tām pretī atrodas spoguļi, kuros var novērot, kādu izvēli izdara balsotājs. Taču arī šī problēma jau atrisināta, novietojot kabīnes citādi.

Vairākkārt iedzīvotāji gan zvanījuši uz CVK par novērotiem iespējamiem aģitācijas pārkāpumiem, taču par to jāsniedz ziņas policijai, tādēļ CVK īpaša uzskaite par to, kur un kādi aģitācijas pārkāpumi novēroti, nav veikta.

Policija diennakts laikā reģistrē 62 pārkāpumus

Valsts policija diennakts laikā reģistrējusi 62 pārkāpumus, kas saistīti ar 11.Saeimas vēlēšanām, liecina Valsts policijas apkopotie dati.

Visvairāk pārkāpumu reģistrēts Rīgā - 55, pa vienam Salaspilī, Mārupes novadā, Ogrē, Valkā, Tukumā un divi gadījumi Jelgavā.

Kā sacīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, lielākā daļa no reģistrētajiem pārkāpumiem ir laikus nenovāktas aģitācijas reklāmas.

Viņa informēja, ka pašlaik policija nav saņēmusi sūdzības ne par balsu pirkšanas gadījumiem 11.Saeimas vēlēšanās, ne arī citiem pārkāpumiem.

Pirmajā stundā Latvijā visaktīvāk balsojuši Rucavas novadā

Līdz plkst.8 Latvijā 11.Saeimas vēlēšanās visaktīvāk balsojuši Rucavas novadā, kur kopumā nobalsojuši 59 vēlētāji, kas ir 3,69% no šī novada balstiesīgajiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Tāpat aktīvi bijuši Ādažu novadā, kur stundas laikā nobalsojuši 242 vēlētāji, kas ir 3,61% šī novada balstiesīgo.

Trešajā vietā ir Pārgaujas novads, kur nobalsojuši 123 vēlētāji, jeb 3,49%.

Savukārt vismazākā vēlētāju aktivitāte novērota Jaunpils novadā, kur nobalsojuši 15 vēlētāji, kas ir 0,7% novada balstiesīgo, kā arī zema aktivitāte bijusi Tērvetes novadā, kur nobalsojuši 22 vēlētāji, kas ir 0,76% no balstiesīgajiem.

Rīgā vislielākā aktivitāte pagaidām - Rīgas Latviešu biedrībā

Rīgā vislielākā aktivitāte pirmajā stundā bijusi Rīgas Latviešu biedrības namā izvietotajā iecirknī, kur savas balsis līdz plkst.8 bija paspējuši nodot jau 140 iedzīvotāji, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija.

Tāpat aktīvi bijuši balsotāji arī Rīgas 31.vidusskolā, kur savu balsi nodevuši jau 114 pilsoņi, Rīgas 92.vidusskolā, kur atbalstu savām politiskajām simpātijām pauduši jau 96 iedzīvotāji, un Rīgas 86.vidusskolā, kur nobalsojuši 85 balstiesīgie.

Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā, kas ierasti ir populāra vēlēšanu vietak, šoreiz pirmajā stundā pēc iecirkņu atvēršanas nobalsojuši 74 balstiesīgie.

Drabešu pagastā vēlēšanu iecirknī ierodas arī ģimene trīs paaudzēs

Drabešu pagastā nobalsojusi arī Kurpnieku ģimene, kura vēlēšanu iecirknī ieradās trīs paaudzēs, ņemot līdzi arī bērnus, kuri gan balsot vēl nevarēja.

Ģimene atzina, ka vienmēr nāk balsot visi kopā, bet šoreiz bijis īpašs notikums, jo mazākie bērni vēlējušies klātienē redzēt Valsts prezidentu Andri Bērziņu, kas arī izdevies.

Drabešu pagasta Amatā sestdien no rīta savu balsi nodeva arī 94 gadus vecais Jānis Zirdziņš, kurš lepojās ar saviem desmit mazbērniem un desmit mazmazbērniem, no kuriem daži bija atnākuši arī sirmgalvim līdzi uz vēlēšanu iecirkni.

Zirdziņš neslēpa prieku par to, ka visa viņa lielā saime dzīvo Latvijā.

No jaunās valdības sirmgalvis sagaida labklājību un to, lai mazāk cilvēku brauktu prom no Latvijas.

Jau vēstīts, ka Drabešu pagastā sestdien no rīta savu balsi nodeva arī Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Zemgalē aktīvākie balsotāji ir Pļaviņu novadā

Līdz plkst.8 Latvijā 11.Saeimas vēlēšanās Zemgalē aktīvāk balsojuši Pļaviņu novadā, kur nobalsojušo 96 jeb 2,09% novada balstiesīgo, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Pļaviņu novadam seko Bauskas novads, kur nobalsojuši 386 jeb 1,93% novada balstiesīgo, un Skrīveru novadā - 61 jeb 1,89%.

Zemākā aktivitāte Zemgalē pirmajā stundā bijusi Jaunpils novadā - 15 jeb 0,7%, Tērvetes novadā - 22 jeb 0,76% un Salas novadā - 30 jeb 0,96%.

Kurzemē pirmajā stundā aktīvāk balsots Rucavas novadā

Līdz plkst.8 Latvijā 11.Saeimas vēlēšanās Kurzemē aktīvāk piedalījušies Rucavas novadā, kur kopumā nobalsojuši 59 jeb 3,69% novada balstiesīgo, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Rucavas novadam seko Mērsraga novads, kur pirmajā stundā nobalsojuši 30 jeb 2,03% un Aizputes novads, kur nobalsojuši 153 jeb 1,91%.

Zemākā aktivitāte Kurzemē bijusi Pāvilostas novadā, kur pirmajā stundā vēlēšanās piedalījušies 15 jeb 0,59% novada balstiesīgo, un Vaiņodes novadā - 16 jeb 0,77%.

Vidzemē aktīvākie balsotāji ir Ādažu, Pārgaujas un Saulkrastu novados

Līdz plkst.8 Latvijā 11.Saeimas Vidzemē visaktīvākie vēlētāji bijuši Ādažu, Pārgaujas un Saulkrastu novados, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Ādažu novadā nobalsojuši 242 jeb 3,61% no novada balstiesīgajiem, Pārgaujas novadā - 123 jeb 3,49%, bet Saulkrastu novadā - 144 jeb 3,02%.

Viszemākā vēlētāju aktivitāte Vidzemē pirmajā stundā bijusi Lubānas novadā - 21 jeb 0,9%, Ķeguma novadā - 45 jeb 0,94% un Valkas novadā - 74 jeb 0,97%.

Latgalē aktīvākie balsotāji ir Viļānu novadā

Līdz plkst.8 Latvijā 11.Saeimas vēlēšanās Latgalē visaktīvāk balsojuši Viļānu novadā, kur kopumā nobalsojuši 133 jeb 2,39% novada balstiesīgo, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Šim novadam vēlētāju aktivitātes ziņā seko Rēzeknes novads, kur nobalsojuši 544 jeb 2,11%, un Aglonas novadā 67 jeb 2%.

Zemākā aktivitāte pirmajā stundā Latgalē bijusi Vārkavas pagastā, kur nobalsojuši 16 jeb 0,84% novada balstiesīgo. Tāpat zema aktivitāte bijusi Riebiņu novadā, kur nobalsojuši 42 cilvēku, un Ciblas novadā, kur nobalsojuši 22 vēlētāji. Abos pēdējos novados nobalsojuši 0,86% no šo novadu balstiesīgajiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu