Robežsardze nekomentē Kononova izteikumus par kontrabandu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts robežsardze nekomentēs recidīvista Raita Kononova izteikumus par robežsargu iesaistīšanos kontrabandā, savukārt Valsts ieņēmumu dienests (VID) komentāru solījis sniegt vēlāk. Portālā "pietiek.com" publicētajā intervijā Kononovs stāsta par kontrabandas shēmām un min dažādu muitnieku un robežsargu vārdus un uzvārdus, kuri iesaistīti kontrabandā.

Kononovs, piemēram, vairākkārt minējis Muitas kontroles punktu daļas vadītāja vietnieku Aivaru Avgustinoviču, kā arī intervijā piemin robežsargu ar uzvārdu Savickis.

Valsts robežsardzes preses pārstāve Jevgēnija Pozņaka aģentūrai BNS pirmdien uzsvēra, ka robežsardze atturēsies komentēt Kononova izteikumus. Taču robežsardzē pieļauj, ka intervija tapusi, lai ietekmētu kriminālprocesa izmeklēšanu, kurā viņš pats iesaistīts.

Savukārt VID Sabiedrisko attiecību daļā teica, ka VID viedoklis varētu būt zināms vēlāk.

Jau ziņots, ka pērn decembrī, sadarbojoties vairākām tiesībsargājošajām institūcijām, par cigarešu kontrabandas organizēšanu aizturēts Grebņevas robežkontroles punkta muitnieks, kā arī policijai labi zināmais recidīvists Kononovs.

Kononovs ar iesauku Koņs vairākkārt nonācis konfliktā ar likumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu