Ogres domniece nonākusi KNAB redzeslokā (12)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vērsies Ogres novada domē ar prasību izsniegt visu ar firmu «Fazer Amica» (vai tās tiesību pārņēmēju) slēgto līgumu kopijas un citus ar PII ēdināšanas paklapojumu sniegšanu saistītus dokumentus.

Vienlaikus KNAB informējis Ogres novada deputātus, kuri pirms mēneša vērsās pie biroja ar lūgumu izvērtēt domes priekšsēdētāja vietnieces Vitas Pūķes iespējamo atrašanos interešu konfliktā, par pārbaudes uzsākšanu. Pagaidām sīkāku informāciju par plānotajiem pasākumiem KNAB nesniedz, tāpēc vēl nav zināms, vai paredzēta arī biroja darbinieku un domes priekšsēdētāja vietnieces saruna klātienē, lai gan līdzšinējā notikumu attīstība ļauj izdarīt pieņēmumu, ka šāda tikšanās agri vai vēlu neizbēgami notiks.

Jāatgādina, ka Vitas Pūķes darbība vienas firmas interešu lobēšanā raisījusi jautājumus jau daudzu gadu garumā, tomēr īpašu aktualitāti šī lieta ieguva pēc portālā «pietiek.com» publicētajiem V.Pūķes un «Fazer Amica» pārstāvja sarakstes fragmentiem, kas nepārprotami norāda uz likuma izpratnē nepieļaujamām cieši neformālām attiecībām starp abām amatpersonām. Tomēr novada domes priekšsēdētāja vietniecei nāksies atbildēt vēl uz dažiem KNAB uzdotajiem jautājumiem – biroju patiesi ieinteresējusi kādas Edītes Pūķes nesen uzsāktās darba gaitas Ogres novada pašvaldībā. Savas kompetences ietvaros KNAB lūdzis izsniegt visus dokumentus, kas saistīti ar šīs personas pieņemšanu darbā, ieskaitot amata aprakstu, kā arī visus šajā sakarā izdotos rīkojumus (par to saņemts oficiāls biroja pieprasījums).

Edīte Pūķe nav nejauša Vitas Pūķes uzvārda līdziniece – abas saista kas vairāk, proti, Edīte ir Vitas dēla sieva. Tieši šis aspekts KNAB izmeklētājus ir patiesi ieinteresējis. Iespējams Pūķe, izmantojot savas amata sniegtās iespējas un priekšrocības, iekārtojusi vedeklu nodokļu maksātāju labi apmaksātā darbā pašvaldībā, turklāt bez konkursa un profesionālās piemērotības izvērtēšanas. Ja tas apstiprināsies, tad šāda prakse Latvijā spēkā esošajos likumos traktēta kā nelikumīga, amatpersonas statusam neatbilstoša rīcība, par kuru paredzētas arī dažādas soda sankcijas.

Tāpat turpinās iedzīvotāju parakstu vākšana ar prasībām Ogres novada domei par līgumu laušanu un turpmāku neslēgšanu ar «Fazer Amica», bērnu ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu ar domes rīcībā esošajiem resursiem par cenu, kas nepārsniedz Ls 1.40 un priekšsēdētāja vietnieces Vitas Pūķes atstādināšanu no amata līdz bērnu ēdināšanas jautājuma izpētes pabeigšanai, tādējādi liedzot viņai iespēju jebkādā veidā turpināt ietekmēt šo procesu.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu