Dombrovskis savā mantiskajā situācijā neko nav mainījis

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Neraugoties uz pavasarī uzvirmojušo skandālu ap savas sievas uzņēmumu "Land Development" un tam izsniegto aizņēmumu, tagadējais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, kas ir arī "Vienotības" premjera amata kandidāts gaidāmajās vēlēšanās, savā mantiskajā situācijā neko nav mainījis, liecina viņa Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegtā deputāta kandidāta deklarācija.

Gada sākumā ar iesniegumu par faktiem, kas liecina par iespējamu interešu konfliktu premjera darbībā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) vērsās žurnālists Lato Lapsa, kurš norādījis, ka Dombrovskis lielāko daļu savu uzkrājumu aizdevuma formā ieguldījis savas padomnieces Sandras Bukanes dzīvesbiedra Induļa Bukana un savas dzīvesbiedres Ārijas Dombrovskas uzņēmumos "Land Development" un "Solid Realty". Vienlaikus Dombrovskis ir ar savu faktisko – Civillikuma izpratnē – biznesa partneri Bukani parakstījis darba līgumu, pieņemot viņu darbā par savu padomnieci. Tāpat Dombrovskis daudzkārt ir piedalījies lēmumu pieņemšanā par "Latvijas Hipotēku un zemes banku", kura ir ļoti liela "Land Development" kreditore un no kuras labvēlības pašreizējos tirgus apstākļos ir tieši atkarīga Dombrovska ieguldījumu nākotne, norādīts iesniegumā.

Uz jautājumu, vai tas, ka ģimenei ir kopbizness ar Bukāni, netraucē padotās darbu vērtēt kritiski, premjers savulaik atbildēja: "Tātad vēlreiz uzsveru – tās lietas, kas ir saistītas ar, teiksim, darba lietām, tās ir pilnībā nodalītas un šeit būtībā nekādas problēmas, ja mēs juridiski paskatāmies, nav."

KNAB savu atzinumu šajā lietā pagaidām nav sniedzis.

Pats Dombrovskis par savu neatrašanos interešu konfliktā ir pilnīgi pārliecināts un acīmredzot tādēļ arī nav neko mainījis attiecībā uz savulaik izsniegto aizdevumu – tas joprojām ir 178,8 tūkstoši eiro.

Tāpat viņam joprojām ir noguldījums "Latvijas Hipotēku un zemes bankā" 5,9 tūkstošu latu apmērā un Beļģijas bankā KBC 42,4 tūkstošu eiro apmērā. Tāpat premjers konsekventi skaidrā naudā glabā 500 latu.

Tikmēr premjera sievai daļēji piederošais "Land Development" pagājušo gadu ir pabeidzis bez apgrozījuma, kas nozīmē, ka uzņēmums faktiski nav darbojies, bet ar 57,8 tūkstošu latu zaudējumiem, liecina Uzņēmumu reģistra dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu